COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 524
Coronavirus stiri: 7846

Cea de-a X-a Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere R. Moldova – UE a avut loc la Chișinău

3 dec. 2021,, 10:45   Capitala
1502 0

Legislativul Republicii Moldova a găzduit astăzi cea de-a X-a Reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Evenimentul a fost coprezidat de europarlamentarul Siegfried Mureșan, președintele delegației Legislativului European și Mihail Popșoi, vicepreședinte al Parlamentului Moldovei. Subiectele abordate la Chișinău au vizat evoluția privind Acordul de Asociere R. Moldova – UE, reforma justiției, securitatea energetică, dezvoltarea economică, situația epidemiologică, dar și situația din raioanele din stînga Nistrului, , comunică Noi.md cu referire la MOLDPRES.

Vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul acordat țării noastre pe mai multe dimensiuni, în special, lupta cu pandemia de COVID-19, depășirea crizei energetice, precum și realizarea reformelor.

”Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este o prioritate. Este extrem de important să valorificăm colaborarea cu UE, astfel ca cetățenii țării noastre să aibă acces la standarde înalte de viață, să trăiască în siguranță și stabilitate”, a opinat Popșoi.

Siegfried Mureșan a anunțat că următoarea, cea de-a XI-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – UE va avea loc la Bruxelles, la începutul anului 2022. El a reiterat deschiderea UE în procesul de reformare și modernizare a Moldovei.


La discuții au participat reprezentanții fracțiunilor parlamentare, președinții Comisiilor permanente, precum și reprezentanți ai unor ministere.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X