Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ce acțiuni ilegale ale dezvoltatorilor intenționează să anunțe Ceban

24 mai. 2020,, 17:45   Capitala
3031 0

Chișinăul se confruntă cu probleme privind construcțiile ilegale.

Declarația aparține primarului Ion Ceban.

Potrivit lui, Primăria Chișinău "a fost cea mai coruptă instituție din țară, iar de la fosta conducere au rămas multe probleme".

”La primărie a fost creat un grup de lucru condus de viceprimarul responsabil de Urbanism și Mobilitate urbană, Victor Chironda. Acest grup, pînă la sfîrșitul lunii iunie 2020, urmează să introducă pe harta electronică a Chișinăului toate construcțiile problematice. Anterior, se eliberau multe documente care nu erau complet legale, dar cu timpul au devenit absolut legale. Există un restaurant Doina în Valea Trandafirilor. Nu pot nici confirma, nici infirma acest lucru, nu pot dovedi, nu e treaba mea, dar am auzit că există cineva care distribuie astăzi apartamente judecătorilor, pentru ca ei să ia decizii nu în favoarea Chișinăului”, a menționat Ceban.

El a cerut judecătorilor să "se oprească pentru că nu este bine" și a promis să "facă lumină" în aceste întrebări.


Orășenii susțin pe deplin poziția primarului de Chișinău, dar acolo unde pe rețelele de socializare apar aceste replici, - în comentarii apar o serie de întrebări interesante. Adevărul e că majoritatea acestor comentarii sînt șterse imediat de cineva, așa că nu am avut timp să facem capturi de ecran. Dar iată doar cîteva dintre aceste întrebări:

- Cum va influența această hartă interactivă rezolvarea corectă a problemelor legate de construcția ilegală, dacă, în afară de aceasta, nu se va face nimic?

- De ce Primăria nu se adresează la Centrul Anticorupție cu privire la mașinăriile menționate ale constructorilor și judecătorilor?

- Ce construcții trebuie să fie numite ilegale? De exemplu, pe Alba Iulia 6/4, Curtea Supremă de Justiție a anulat construcția de facto și Primăria cunoaște acest lucru, dar gardul construcției este încă în picioare, deși nu mai trebuie să fie acolo. Sau, să zicem, pe Caragiale, 24, deja aproape a fost finalizat blocul locativ cu multiple încălcări, iar primăria încă nu a intervenit în proces. Iar recent, un dezvoltator a pus în pericol o casă rezidențială multietajată pe bulevardul Decebal, 5, și din nou din partea primăriei nu există nici o reacție.

- De ce conducerea Primăriei nu dă în judecată pe cei care au semnat actele care au permis construcțiile ilegale?

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?