COVID-19 în MOLDOVA

Care va fi soarta fostului Centru de tineret Iurie Gagarin (VIDEO, FOTO)

Care va fi soarta fostului Centru de tineret Iurie Gagarin (VIDEO, FOTO)

Clădirea fostului Centru de tineret Iurie Gagarin din Chișinău este un loc uimitor, cu un concept foarte interesant, iar un grup de arhitecți ar putea crea acolo un nou proiect minunat.

Această opinie a fost exprimată de prezentatoarea TV Elena Levițcaia-Pahomova și arhitectul Serghei Tronciu după o plimbare prin acest centru, transmite Noi.md.

Ei au menționat că această clădire a fost ridicată repede, cu ajutorul unor elemente ale arhitecturii industriale. În același timp, i s-a oferit o însemnătate publică și totul s-a primit foarte bine. Totul a fost bine gîndit, clădirea are și scene de teatru, și scene pentru spectacole, sală de concerte, hol.


Centrul de tineret Iurie Gagarin din Chișinău a fost mai devreme un loc frumos pentru întîlniri, iar apoi a fost unul dintre primele cluburi de noapte din capitală.

"Astfel de clădiri mai înainte se construiau foarte bine. Totul era calculat și făcut ca să reziste secole de oameni cu o educație sovietică bună. Acum, pe locul Centrului de tineret Iurie Gagarin din Chișinău ar putea fi făcut inclusiv un complex hotelier", au menționat Elena Levițcaia-Pahomova și Serghei Tronciu.

Trebuie remarcat faptul că atît terenul, cît și clădirea fostului centru cultural au fost privatizate cu mulți ani în urmă, iar actualul proprietar al terenului are dreptul să facă ceea ce vrea cu el.

Cu toate acestea, cine este proprietarul actual al terenului și ce ar putea apărea pe acest teren în viitor nu se știe.

{{295712}Fostul centru de tineret Iurie Gagarin din Chișinău, situat pe strada Melestiu, se află în prezent în ruine. El fost construită din banii cîștigați de komsomoliști, iar deschiderea sa oficială a avut loc în 1972.

Complexul era alcătuit dintr-o sală de concerte, un salon mare în două nivele, fîntîni arteziene cu pești vii decorativi, biblioteci, o sală de sport, hotelul "Trandafir", restaurantul "Valea trandafirilor" și multe alte obiecte, aici s-au desfășurat diferite concursuri și activități culturale pentru tineret.

Distrugerea centrului a început odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice și apoi a urmat privatizarea clădirii.

Într-una din sălile fostului centru a fost amenajat o sală de tenis, care deocamdată funcționează. Există încă două terenuri de tenis în aer liber, proprietarii lor închiriază terenul, dar refuză să spună de la cine.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load