COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

„Cadoul” pentru îndrăgostiții care „nu se respectă între ei” (VIDEO)

„Cadoul” pentru îndrăgostiții care „nu se respectă între ei” (VIDEO)

Un nou Regulament privind salubrizarea şi asigurarea curăţeniei în oraşul Chişinău a fost propus spre dezbateri publice astăzi, pe site-ul Primăriei.

Potrivit viceprimarului Ilie Ceban, proiectul a fost publicat anume astăzi, special „pentru îndrăgostiții care mănîncă semințe și nu au respect unul față de altul”.

Secția juridică a Primăriei a definitivat regulamentul cu privire la menținerea ordinii publice, care ar permite aplicarea sancțiunilor pentru aruncarea gunoiului în locurile publice, din moment ce Codul Contravențional prevede astfel de pedepse, dar nu și modalitatea de aplicare a lor. Viceprimarului Ilie Ceban a anunțat, la începutul lunii februarie, că proiectul documentului urmează a fi supus consultărilor publice începînd cu ziua de astăzi, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.

„Dacă s-a vorbit despre îndrăgostiții care mănîncă semințe și nu au respect unul față de altul, ne propunem pe 14 februarie să-l plasăm pentru dezbateri publice și îi rugăm pe toți cei interesați să îl examineze și să vină cu propuneri”, a menționat Ilie Ceban.


Scopul documentului este de a stabili acţiunile care urmează să a fi întreprinse în fiecare sector al capitalei, pentru asigurarea curăţeniei pe domeniul public. Proiectul stipulează regulile la nivel de oraș ce țin de asigurarea și păstrarea curățeniei de către persoanele fizice și juridice, precum și activităţile privind intervenția serviciilor responsabile de salubrizare, deszăpezire şi combaterea poleiului și gestionarea deșeurilor.

Persoanele fizice, juridice şi responsabilii din domeniu care nu se vor conforma prevederilor prezentului Regulament sînt pasibili de sancţiuni, în conformitate cu stipulările Codului Contravenţional al Republicii Moldova, nr. 218 din 24.10.2008.

Recomandările pe marginea proiectului de decizie supus consultărilor publice pot fi expediate pînă pe data de 02.03.2020, pe adresa Direcției generale locativ-comunale și amenajare (DGLCA), la numărul de telefon (022) 22-32-64, sau pe adresa electronică: locativ.comunal@gmail.com .

Pînă la sfîrșitul lunii februarie, regulamentul urmează a fi aprobat de Consiliul Municipal Chișinău.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load