Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sectorul educațional artistic din Chișinău a fost martorul unor transformări notabile

28 feb. 20:02   Capitala
1508 0

În ultimii ani, sectorul educațional artistic din Chișinău a fost martorul unor transformări notabile, datorită investițiilor consistente ale Primăriei Municipiului Chișinău prin Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural.

Aceste schimbări pozitive au influențat direct experiența educațională a peste 3300 de elevi și a 500 de profesori activînd în cele cinci școli de artă din capitală, transmite Noi.md.

Printre școlile beneficiare ale acestor investiții se numără: Școala de arte "Valeriu Poleacov", Școala de muzică "Maria Bieșu", Școala de muzică "Eugen Doga", Școala de arte "Alexei Stîrcea", și Școala de arte "Alexei Șciusev".

În anii 2019-2023, s-au efectuat lucrări de reparație capitală și s-au procurat instrumente muzicale noi, îmbunătățind semnificativ condițiile de studiu. Investițiile au inclus renovări ale acoperișurilor, blocurilor sanitare, spațiilor de studiu și instalarea echipamentelor tehnice și a sistemelor antiincendiare. Un accent special a fost pus pe achiziția de instrumente muzicale și echipament tehnic de ultimă generație, inclusiv panouri fotovoltaice pentru Școala de arte "Alexei Stîrcea".

Această serie de îmbunătățiri subliniază angajamentul autorităților locale pentru promovarea culturii și educației artistice în Chișinău, oferind noi oportunități pentru dezvoltarea talentelor tinere și consolidarea infrastructurii educaționale.


0
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?