COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Au început lucrările de renovare a scuarului de pe str. Vasile Dokuceaev

Au început lucrările de renovare a scuarului de pe str. Vasile Dokuceaev

Primăria municipiului Chișinău informează că miercuri au început lucrările de reabilitare a scuarului de pe strada V. Dokuceaev, cartierul Telecentru, care vor dura circa 2 luni.

Proiectul prevede amenajarea cu pavaj a aleilor pietonale, modernizarea iluminatului public stradal, cu instalarea corpurilor de iluminat de tip led, renovarea scărilor pînă la intrarea în clădirea Centrului Medicilor de Familie nr. 7 și înlocuirea mobilierului urban.

Reabilitarea zonei de recreere prevede, de asemenea, instalarea unui sistem modern de irigare, care va funcționa automat. Totodată, pe întreg perimetrul scuarului vor fi amenajate 30 de locuri de parcare, prevăzute pentru vizitatorii instituției medicale.


Pentru securitatea obiectivului, municipalitate va instala și sistem de supraveghere video. Prezent la fața locului, primarul general, Ion Ceban, a precizat că municipalitatea investește în continuare în reabilitarea parcurilor și scuarurilor, pentru ca în fiecare sector al capitalei să existe spații publice confortabile, atît pentru locuitorii orașului, cît și pentru oaspeții acestuia.

„Amenajăm spații verzi pentru ca cetățenii să aibă unde își petrece timpul împreună cu familia”, a menționat edilul. Costul total al proiectului este de 2,3 milioane lei, surse prevăzute în bugetul municipal.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load