COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

40 milioane de lei, alocate de primăria capitalei pentru instituțiile medicale

40 milioane de lei, alocate de primăria capitalei pentru instituțiile medicale

Primăria municipiului Chișinău va aloca 40 de milioane de lei pentru dotarea și necesitățile de urgență ale instituțiilor medicale. Este vorba de fonduri prevăzute inițial pentru reparații capitale și curente în spitale.

Anunțul a fost făcut de primarul general Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale. De asemenea, el a anunțat că mai multe familii nevoiașe vor primi produse alimentare cu termenul de valabilitate redus, care sînt păstrate acum în instituțiile preșcolare.

Potrivit lui Ion Ceban, încă 150 de milioane de lei din bugetul municipal vor fi redirecționate pentru necesitate instituțiilor medicale.

Direcţia Generală Asistenţă Socială și Sănătate monitorizează starea a 2.496 de beneficiari al serviciilor sociale și persoane singure, aflate în situație de risc. În perioada stării de urgență, asistenții sociali au vizitat la domiciliu aproape 5.000 de locuitori ai Capitalei. Ei au livrat la domiciliu peste 1.200 de pachete cu produse alimentare. Voluntarii și asistenții sociali i-au informat pe aproape 30.000 de beneficiari despre măsurile de profilaxie și de prevenire a răspîndirii noului tip de coronavirus.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load