COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

10 așteptări ale locuitorilor sectorului Botanica

Locuitorii sectorului Botanica din capitală așteaptă acțiuni concrete din partea preturii locale pentru soluționarea problemelor stringente ale orășenilor. Inacțiunea pe parcursul a mai multor ani și lipsa inițiativelor din partea autorităților locale au transformat sectorul într-o stare deplorabilă, transmite Noi.md.

1. În special, locuitorii Botanicii pledează pentru repararea havuzelor de pe bulevardul Dacia și strada Independenței (vizavi de Pretură)

2. Trecerea subterană de pe bulevardului Traian are nevoie demult de reparație.


3. Locuitorii Botanicii îndeamnă Pretura de sector să vină cu inițiativa de soluționare a problemei cu privire la clădirea neterminată de pe teritoriul fostului cinematograf "Iskra".

4. Orășenii așteaptă cînd va fi adus în ordine cel de-al treilea lac din Parcul "Valea Trandafirilor" și clădirea fostei stații de bărci.

5. De asemenea, locuitorii de la Botanica, dar și, probabil, din întregul Chișinău, consideră că este importantă restabilirea aspectului prezentabil al cărții de vizită a Chișinăului – complexul "Porțile orașului". Aceste clădiri trebuie să fie albite atît din partea intrării în oraș, cît și de ieșire, deoarece starea lor deplorabilă este evidentă. Prin aspectul său actual, aceste clădiri unice oferă o stare deprimantă atît oaspeților capitalei, cît și chișinăuienilor înșiși.

6. De asemenea, orășenii așteaptă de la funcționarii locali ai capitalei un plan de acțiuni privind salvarea mozaicului "Plugarul Universului"(autorul Aurel David) de pe fațada clădirii care se prăbușește a fostului Centru de tineret din Valea Trandafirilor.

7. În parcul" Valea Trandafirilor", locuitorii Botanicii vor să vadă restaurat amfiteatrul, precum și mozaicul adiacent "Dansul Muzelor" (autorul Vladimir Cuzmin).


8. Orășenii pledează pentru restabilirea cît mai grabnică a zonei pietonale de pe bd. Traian, 5/3 (cazul restaurantului La Vista).

9. Un alt subiect interesant al locuitorilor Botanicii este salvarea terenului de pe strada Grenoble lîngă spitalul Ignatenko și hotelul Vila Verde. Unii orășeni consideră că autoritățile locale ar trebui să vină cu inițiativa și să construiască acolo o platformă cu vedere la împrejurimile orașului.

10. Nu au uitat locuitorii Botanicii nici de problema construcției din fața casei 23/1 de pe bulevardul Traian, precum și restabilirea trotuarului de pe bulevardul Decebal.

Trebuie remarcat faptul că autoritățile deja întreprind cîte ceva în această direcție. Astfel, a fost renovat havuzul de la fostul cinematograf "Iskra", în curînd va fi restaurată fosta școală nr. 6 de pe strada Cuza-Vodă, la biblioteca M. Lomonosov au fost efectuate lucrări de reparație, va fi reparată a treia trecere de pe Bulevardul Dacia. Prima a fost pe str. Dacia, a doua - la intersecția bulevardului cu strada Fulgulești, iar acum a treia – dintre biblioteca Lomonosov și oprire. Pe strada Teilor se lucrează deja la reparația pasajului subteran.

Menționăm că săptămîna trecută situația creată la Botanica l-a indignat pe primarul de Chișinău. Ion Ceban consideră că este inadmisibilă starea în care se află sectorul și acest lucru nu mai poate continua în acest mod!

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load