Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 966

Noi oportunități pentru antreprenorii care vor să iasă pe piețele internaționale

3 aug. 16:04   Business
1257

Întreprinderile Mici și Mijlocii (ÎMM) vor avea posibilitatea să depună solicitări suplimentare, pînă la atingerea plafonului maxim al grantului acordat prin Programul de creștere a competitivității ÎMM și internaționalizarea acestora.

Anterior, se admitea depunerea unei singure cereri, astfel antreprenorul nu putea beneficia de resursele care nu au fost solicitate pînă la plafon. O hotărîre în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Executiv, în scopul îmbunătățirii programului.

Alte prevederi se referă la emiterea Business Voucherelor de către Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenorilor (ODA). Acestea prevăd simplificarea procedurii de accesare a serviciilor de consultanță, avînd opțiunea de a contracta un prestator de servicii de consultanță dintr-o listă predefinită sau de a accesa pachete de servicii formate în prealabil de către ODA.

Prin intermediul Programului, ÎMM pot obține suport în cadrul a doi piloni:

- Formarea competențelor antreprenoriale prin schema de business voucher, pentru achiziționarea serviciilor de dezvoltare a afacerii;

- Suport financiar prin mecanismul de „Grant” pentru sporirea competitivității, productivității și internaționalizarea afacerii.

În cadrul acestui Program, pe parcursul anului curent, au fost aprobate 25 de Business vouchere în valoare de 1.8 milioane lei și 30 de granturi în valoare de 42.3 milioane de lei. Valoarea totală a proiectelor investiționale este de 92.7 milioane lei.

Pentru implementarea Programului, în bugetul de stat, pentru anul 2022, sînt alocate mijloace financiare în sumă de 70,0 mil. lei.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав