Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Expozițiile FOOD&DRINKS, FOOD TECHNOLOGY și PACKAGING. DEPOT — Must see how it`s made! ©

8 mai. 2018,, 14:58   Business
7408 0

În perioada 10 - 13 mai, Centrul Internațional de Expoziții MOLDEXPO va găzdui cele mai mari evenimente din industria alimentară – expozițiile FOOD&DRINKS, FOOD TECHNOLOGY și PACKAGING. DEPOT, unde expozantii vor prezenta echipamente moderne, procese tehnologice în fabricarea produselor alimentare și echipamente de ambalare a alimentelor. Pentru vizitatorii expoziției

Food&Drinks participanții la eveniment au pregătit o varietate de show-uri culinare, ateliere, precum și o selecție largă de produse alimentare, băuturi și veselă de bucătărie.

Organizator: Centrul Internațional de Expoziție MOLDEXPO S.A.

Sponsor general FOOD&DRINKS: Metro Cash & Carry Moldova

Suport oficial: Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova

Partener media general: AgroTV Moldova

Peste 130 de producători și distribuitori de produse alimentare, echipamente și tehnologii pentru industria alimentară, ambalaje din Moldova, Belarus, România, Ucraina, Italia, Franța și Bulgaria vă invită să testați și descopiți tot ce e mai nou și performant! Timp de 4 zile, expozițiile specializate vor fi unite pe o singură platformă de dialog între experții din industrie, prezentări de produse și tehnologii noi, show-uri la standurile companiilor participante.

În cadrul expoziției FOOD&DRINKS se va desfășura prima în Moldova “tusovkă culinară”, unde își vor demonstra abilitățile cei mai buni bucătari, bloggeri, gurmanzi și somelieri. Kaufland îl va prezenta pe celebrul magician culinar din Marea Britanie - Alan Coxon. Surpriza Șefului BBC Corporation va fi un cocktail de știință, arte culinare și fapte uimitoare despre alimente. La expoziție, cu sprijinul companiei METRO, vor găti bucate alese bucătarii-șefi de la cele mai vestite restaurante din capitală - Pegas, Osho, Chateau Vartely, Sherlock Holmes, Jeraffe.

Numai în perioada 10-13 mai, în cadrul proiectului "Insirația vine din Tigaie", veți putea vedea și gusta lucrările culinare ale unor bloggeri celebri din Moldova - Maria Șiverschih, Elena Popa, Petru Chicu, Gabriela, Mica Gospodină.

“Boikaia cuhnea”, cu suportul companiei Linella, va desfășura un atelier gastronomic “Renaștem rețetele naționale vechi” cu participarea vedetelor А. Carapostol, А. Porubin, А. Durbală, М. Marian.

Pentru profesioniștii și fanii delicateselor va fi deschisă zona KitchenHelp, unde vor fi prezentate ustensilele de bucătărie ale celor mai importante mărci din lume: Zepter și Joseph Joseph Moldova.

La standurile tuturor participanților FOOD&DRINKS veți putea gusta și cumpăra o gamă variată de produse - de la înghețată și brânză până la produse de cofetărie și băuturi.

Faimoasele vinuri din Cricova vor adăuga culoare evenimentului spre marea satisfacție a vizitatorilor. Somelierii cu experiență de la Cricova vor iniția vizitatorii în arta alegerii vinurilor pentru diferite feluri de mâncare.

La picnicul gastronomic de primăvară împreună cu echipa Gastrobar veți avea ocazia să savurați un vin bun, să mâncați gustos și să vă relaxați.

FOOD TECHNOLOGY și PACKAGING. DEPOT – gustă din ce e mai bun!

Evenimentul-cheie al expozițiilor FOOD TECHNOLOGY și PACKAGING. DEPOT va fi un test-drive unic al echipamentului nou pentru industria alimentară și ambalarea produselor alimentare. Numai în perioada 10 – 13 mai veți fi martorii unor testări spectaculoase de mașini de prelucrare a cărnii, dispozitive pentru cofetărie, linii de conserve, echipamente de panificație și ambalare de la companiile MGM S.R.L., Rodals S.R.L., Dina Cociug S.R.L., I.C.S. Petruzalek S.R.L., SC Di-Co Total S.R.L., Propac S.R.L. și altele.

Tradțional, compania Bongard să pregătește să stabilească noi recorduri. În fiecare zi de expoziție vizitatorii standului companiei vor putea urmări cum sunt coapte cele mai mari: croissant, pâine, baghetă și burger.

Echipamentele alimentare moderne sunt întotdeauna foarte apreciate, deoarece calitatea produsului final depinde de acestea. La expoziția FOOD TECHNOLOGY, toți participanții, fără excepție, vor expune doar echipamente de primă clasă, precum și tehnologii inovatoare. Compania MGM S.R.L. va prezenta utilajele Robot Cook pentru tăierea fructelor și legumelor, de refrigerare și pentru bucătărie de cele mai cunoscute branduri din lume. Echipamente multifuncționale de înaltă calitate pentru procesarea cărnii, fabricarea produselor de panificație vor oferi companiile Favorit-Techno S.R.L., Global Bar S.R.L., Solteco Solutions S.R.L. și altele. Companiile Dina Cociug S.R.L., SC Ecolux S.R.L. vor prezenta echipamente de refrigerare pentru magazine. Compania Melitax Grup S.R.L. va expune tehnologii de automatizare a proceselor de producție.

Cererea mare de produse se datorează nu numai calității produsului, ci și ambalajului atractiv și ecologic. Iar producerea acestuia necesită echipamentele cele mai moderne. La expoziția PACKAGING. DEPOT companiile participante vor prezenta o varietate de soluții în industria ambalajelor.

Vizitatorii vor găsi oferte excelente la standul companiei românești Imark Sistem S.R.L. - soluții inteligente în domeniul etichetării și ambalării produselor, precum și automatizarea proceselor de producție. Unul dintre liderii pieței moldovenești de echipamente și materiale de ambalare pentru industria alimentară, I.C.S. Petruzalek S.R.L., va prezenta la expoziție mașini de ambalare automată și manuală, precum și o selecție largă de ambalaje din plastic.

Compania locală I.M. Firstline S.R.L. va dezvălui secretele celui mai economic ambalaj de producție proprie. Compania Propac S.R.L. va prezenta la expoziția PACKAGING. DEPOT inovațiile sale în domeniul ambalării automate. La standul companiei românești Aspeti S.R.L. va fi expusă o gamă largă de ambalaje pentru fructe și legume, iar reprezentantul oficial din Moldova al marilor producători străini de materiale de ambalaj, S.C. Novelis-Impex SRL va prezenta cele mai recente ambalaje pentru sushi și rulouri. Compania din Belarus "Aquapak Industrial" va expune pachete din carton ondulat de producție proprie. Cele mai creative etichete pentru diferite tipuri de produse vor fi prezentate de către tipografia FlexLabel SRL. Totul despre ambalajele ecologice de hârtie puteți afla vizitând standul companiei Barleta Moldova SRL. O gamă largă de ambalaje din polietilenă și polipropilenă va expune S.C. Moviplast SRL (România).

Programul de afaceri – recomandările profesioniștilor

Programul de afaceri va fi unul consistent și interesant. MGM SRL va susține un master-class privind introducerea alimentației sănătoase în instituțiile preșcolare și școlare. În timpul atelierelor de la Global Bar SRL bucătarii și cofetarii invitați vor vorbi despre complexitatea bucătăriei moderne și despre prezentarea unui brand nou pentru Moldova - Ambassador Monin.

Compania DINA COCIUG SRL va organiza o serie de master-classuri cu bucătari vestiți și food-bloggeri care vor sfătui cum să deschideți corect un restaurant de succes. În cadrul conferinței, organizată de Rodals SRL, specialiști din Rusia și Ucraina vor împărtăși viziunea lor asupra principalelor tendințe în dezvoltarea industriei de panificație și cofetărie. Programul de afaceri include o serie de seminare științifice și practice organizate de Universitatea Agrară din Moldova, AGEPI și I.P. Institutul de Biotehnologie în Zootehnie și Medicină Veterinară, dedicat diferitelor aspecte ale industriei alimentare.

Ne vedem la expozițiileFOOD&DRINKS, FOOD TECHNOLOGY și PACKAGING. DEPOT, la C.I.E. Moldexpo

Meniul detaliat al expoziției FOOD&DRINKS pe www.tusovkaculinara.md

Program: 10 - 13 mai, în intervalul 10.00 - 18.00.

PROGRAMUL

Expoziţiilor internaţionale specializate

FOOD & DRINKS, ediţia a XXV-a, FOOD TECHNOLOGY, ediţia a XXV-a

PACKAGING. DEPOT, ediţia a XXIII-a

10 – 13 mai 2018

Locație: C.I.E. „Moldexpo”, pavilionul central, pavilionul nr. 2, spaţiile expoziţionale exterioare

Organizator: Centrul Internaţional de Expoziţii „Moldexpo” S.A.

Coorganizator: Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova

Partener media general:http://www.agrotvmoldova.md/sites/default/files/photo169872824665745422.jpg

10 mai, joi

10:00 – 18:00

Programul expoziţiilor FOOD & DRINKS, FOOD TECHNOLOGY, PACKAGING. DEPOT.

pav. central, nr. 2, spaţiile expoziţionale exterioare

11:00

Ceremonia de inaugurare a Expoziţiilor internaţionale specializate Food & Drinks, Food Technology şi Packaging. Depot.

pavilionul nr.2.

11:45 – 12:45

ATELIER DE LUCRU

Rolul produselor tradiționale cu Indicație Geografică (IG) în dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova și în Uniunea Europeană.

Organizator: Proiectul UE „Suport pentru Asigurarea Respectării Drepturilor de Proprietate Intelectuală în cooperare cu Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală

sala de conferinte,

pav. central

12:00 - 14:00

Master-class: Bucate alese. Oaspeți speciali, duetul de familie: bucătarul-șef Andrei Latul și cofetarul Ludmila Latul.

Organizator: Global Bar SRL

Standul Global Bar, pavilionul central

12:00 - 17:00

Proiectul "Inspirația vine din tigaie".

pavilionul nr.2

13:00 – 14:30

Master-class: Implementarea modului sănătos de alimentație în școli.

Organizator: MGM SRL

Standul MGM

pav. central

13:30 – 15:15

Conferință: Principalele tendințe în dezvoltarea industriei de panificație și cofetărie

Vorbitori:

  1. Mihail Cijan, tehnolog ООО Ирекс (Rusia)
  2. Oleg Vovrajențev, manager «Аграриан Фуд Технолоджиз» Ucraina)

Organizator: RODALS SRL

sala de conferinte,

pav. central

14:00

Master-class de preparare a celui mai mare сroissant bicolor.

Organizator: Bongard S.A.

stand BONGARD, pavilionul central

15:00

Business Networking Event

15:40 – 16:10

Seminar:

  • Tehnologii performante de obținere a materiei prime din grâu spelta, soie, hrișcă și in pentru ulei.

Organizator:Universitatea Agrară de Stat din Moldova

sala de conferinte,

pav. central

16:20 – 17:20

Masă rotunda:

  • Exportul vinurilor din Moldova la o nouă fază a dezvoltării filierei vitivinicole.
  • Vinul – un factor de atracție al turismului rural în Moldova.
  • Tehnologii inovatoare pentru îmbunătățirea calității produselor din struguri
  • Universitatea Agrară de Stat din Moldova

sala de conferinte,

pav. central

Pe parcursul zilei

Master-class: Produse franceze

  • Bonne Baguette
  • Brioșă franceză
  • Pain de campagne

stand Rodals,

pav. central

Pe toată durata expoziţiei:

  • Master-class de preparare a produselor semifinite din făinoase
  • Prezentarea specialității braziliene Pao de queijo

stand Bongard,

pav. central;

stand Rodals,

pav. central

11 mai, vineri

10:00 – 18:00

Programul expoziţiilor FOOD & DRINKS, FOOD TECHNOLOGY, PACKAGING. DEPOT.

pav. central, nr. 2, spaţiile expoziţionale exterioare

10:00 - 15:30

Proiectul "Inspirația vine din tigaie".

pavilionul nr.2

9:50 – 10:50

Seminar:

  • Sporirea siguranței alimentare a populației prin eficientizarea alimentației animalelor(30 min.)
  • Bunele practici la producerea laptelui materie prima. (30 min)

Organizator:I.P. Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie şi Medicină Veterinară

sala de conferinte,

pav. central

11:00

Master-class: Bucate alese.

bucătarii Andrei Latul (food-bloger, nominant la titlurile Cel mai bun Chef de Banquet 2017 și Popularizatorul Bucătăriei 2017), Stanislav Baiarinov ( brand chef „Fresh Line”)

Organizator: DINA COCIUG SRL

Zona de prezentare, pavilionul central

11:00 – 12:45

Seminar: Linii de standardizare a cărnii tocate. Soluții complete și know-how.
(Prezintă: Johnny Esben Pedersen).

Organizator: Rodals SRL

sala de conferinte nr.2

11:00 - 13:00

Conferința de presă: Totalurile proiectului OVOP

Organizator: AO „Centrul de Consultanta în Afaceri” ONG

sala de conferinte,

pav. central

13:00 – 14:30

Master-class: Implementarea modului sănătos de alimentație în școli.

Organizator: MGM SRL

Standul MGM

pav. central

13:00

Master-class: Bucate alese.

bucătarul Alexei Poleacov (restaurant Jeraffe, deținătorul titlului de Bucătarul Anului 2017)

Organizator: DINA COCIUG SRL

Zona de prezentare, pavilionul central

13:30 - 15:30

Master-class: Prezentarea brandului Ambassador Monin în Moldova. (Eugenia Pleșca și barmenul invitat - Dmitrii Poli).

Organizator: Global Bar SRL

Standul Global Bar, pavilionul central

13:30 – 18:00

RETAIL mini-forum: Soluții tehnice eficiente privind asigurarea cu agent frigorific a magazinelor cu suprafața de până la 200m2

Organizator: DINA COCIUG SRL

sala de conferinte,

pav. central

14:00

Master-class de preparare a celei mai mari pâini.

Organizator: Bongard S.A.

stand BONGARD, pavilionul central

15:00

Master-class: Bucate alese.

bucătarii Pavel Draganiuc (chef restaurant Black Rabit), Nicolai Cîrbov (Chef de Partie, cruise liner Princess Majestic)

Organizator: DINA COCIUG SRL

Zona de prezentare, pavilionul central

Pe parcursul zilei

Master-class: Produse italiene

  • PIA DO MIX
  • Ciabatta
  • Panettone

stand Rodals,

pav. central

12 mai, sâmbătă

10:00 – 18:00

Programul expoziţiilor FOOD & DRINKS, FOOD TECHNOLOGY, PACKAGING. DEPOT.

Pav. central, nr. 2, spaţiile expoziţionale exterioare

10:00 – 12:00

HORECA seminar, tema: Cum să deschizi un restaurant de succes. Cu prolog și epilog. Istorii triste din care să înveți, dar și istorii cu final fericit. Întrebările provocatoare sunt binevenite

Organizator: DINA COCIUG SRL

sala de conferinte,

pav. central

12:15-13:15

Masă rotundă: Tehnologii moderne de procesare a materiei prime agroalimentare

Organizator: Institutul Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare

sala de conferințe,

pav. central

13:30 - 15:30

Master-class: Prezentarea brandului Ambassador Monin în Moldova. (Eugenia Pleșca și barmenul invitat - Dmitrii Poli).

Organizator: Global Bar SRL

Standul Global Bar, pavilionul central

14:00

Master-class de preparare a celei mai mari baghete.

Organizator: Bongard S.A.

stand BONGARD, pavilionul central

14:00

Master-class. Bucate alese.

Bucătarii Victor Mitin (persoană de scară universala), Marian Danu (chef Lo Chef, nominant la titlul Popularizatorul Bucătăriei 2017)

Organizator: DINA COCIUG SRL

Zona de prezentare, pavilionul central

Pe parcursul zilei

Master-class: Produse rusești

  • Pâine Borodino
  • Turtă Kutuzovskaia
  • Sportivnaia

stand Rodals,

pav. central

13 mai, duminică

10:00 – 18:00

Programul expoziţiilor FOOD & DRINKS, FOOD TECHNOLOGY, PACKAGING. DEPOT.

Pav. central, nr. 2, spaţiile expoziţionale exterioare

11:00

Premierea învingătorilor Concursului NOUTATEA ANULUI - 2018, organizat în cadrul expozițiilor Food Technology și Packaging. Depot.

Organizatori: Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și C.I.E. Moldexpo S.A.

Pavilionul central

11:00 - 16:00

Proiectul "Inspirația vine din tigaie".

Pavilionul nr.2

13:00

Master-class de preparare a celui mai mare burger (40 kg).

Organizator: Bongard S.A.

stand BONGARD, pavilionul central

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?