COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 549(+71)   TRATAȚI 252 104     DECESE 6255(+0)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2830
Puterea stiri: 6442
Coronavirus stiri: 7315

Revoluția conservatoare. Confruntarea dintre Donald Trump și statul periferic

21 mai. 10:00 (reactualizat 21 mai. 18:33)   Analitică
3124 3

(Sfîit)

În studiile precedente privind confruntarea dintre Trump și asociații săi cu structurile statului periferic, am conturat principalele linii generale ale acestor procese. Dar mai există niște întrebări. Prima: cine totuși stă în spatele structurilor statului periferic? A doua: ce forțe stau în spatele lui Donald Trump și care este adevărata lui esență?

În numele coroanei engleze

Azi în comunitatea politică există un punct de vedere destul de distorsionat și părtinitor despre esența statului periferic (așa numitul Deep State) și relațiile geopolitice reale dintre Washington și Londra. Mulți cercetători cred că aceste centre mondiale reprezintă ceva unic, comun și întreg. În realitate nu este chiar așa, mai exact, putem spune că în multe privințe este altfel.

Un lucru este adevărat. De secole, există o confruntare istorică și geopolitică între elita americană și cea engleză. Ne amintim, că de-a lungul veacurilor Marea Britanie a dominat în coloniile americane și a provocat o rezistență dură din partea patrioților și coloniștilor americani, care s-a terminat cu un război civil în SUA. Ne amintim, că în a.1812 armata engleză a asaltat Washingtonul și l-a ars aproape în întregime. Apoi au urmat deceniile războiului rece între Londra și Washington. De la începutul sec. ХХ, Londra, finanțatorii și oligarhii ei au reușit să preia controlul asupra Rezervelor Federale ale SUA, apoi și în administrarea finanțelor și a industriei SUA. Cercurilor patriotice americane le-a rămas doar CMI și Pentagonul. Principalele centre economice, finanțele, comerțul, mass-media, Hollywood, în mare măsură - establishment-ul politic erau controlate de Londra. De ce vorbim despre aceasta? Pentru a înțelege esența statului periferic, căci el nu este o structură socială sau economică, ci una profund mistică politică, putem spune chiar piramida sacrală a puterii. Căci statul periferic este apogeul piramidei mondiale, construit în interesul Londrei, pentru Londra și cu permisiunea Londrei.


Aici putem trage o concluzie prealabilă, că statul periferic în esență este un grup conspirativ, o castă a puterii, un cerc politic care lucrează în interesul coroanei engleze și a trezorierilor ei. În acest context apar nume cunoscute ca Soros, Warburg, Schiff, Morgan. Cel din urmă a venit, la începutul sec. XX, din Londra special pentru a stabili la New York structuri financiare și economice care corespund intereselor Londrei.

Așa dar, statul periferic este sfera de influență a Britaniei. Desigur, cea mai influentă și evidentă forță a statului periferic este azi Partidul democrat din SUA, acaparat de globaliști și controlat în mare măsură de oamenii Londrei. Plus la toate, cum am mai scris, nici în Partidul republican din SUA nu totul este foarte unit. Acolo interesul statului periferic este reprezentat de o grupare importantă a neoconservatorilor, așa zișilor neoconi, radicali de stînga deveniți ulterior patrioți radicali și imperialiști, mai exact – militariști care atrag SUA într-o confruntare cu restul lumii.

Profan sau inițiat?

Pe acest fondal, cine este Trump și acele cercuri care stau în spatele său? Vom încerca să ne dumerim. Cunoaștem, că Trump este în relații perfecte cu conducătorii Israelului, că o organizație necomercială israeliană a emis o monedă comemorativă cu imaginile regelui persan Cirus cel Mare și a lui Trump, care semnifică rolul important pe care Trump îl joacă azi în soarta evreilor. Altă dată, același rol mesianic l-a jucat regele Cirus cel Mare , care a cucerit Babilonul și a refăcut Templul lui Solomon din Ierusalim. Trump este susținut de mulți reprezentanți ai cercurilor iudaismului ortodox, dar în același timp el folosește simbolica și retorica masonilor.

Toate acestea ridică niște semne de întrebare. Care este adevărata inițiere a lui Trump și din care cercuri politice și conspirologice mondiale face el parte în realitate? Este el un populist profan, sau o persoană inițiată maxim, care pe parcursul multor decenii a fost condusă spre putere, oferindu-i-se posibilitatea de a forma un capital și a formata opinia publică? Anume acestea-s întrebările-cheie în aprecierea figurii ex-președintelui american, și sistemice în evaluarea forțelor politice care stau în jurul lui Trump și în spatele lui Trump.

Iată ce spune, în raport cu problema confruntării lui Trump cu statul periferic, cunoscutul politolog rus Serghei Curghinean: «Trump primul a pus în circulație teza despre existența «statului periferic». Anterior, despre aceasta au vorbit doar niște publicații conspirologice secundare. Acum însuși președintele Statelor Unite a spus: «Statul periferic este împotriva mea ».

Planul «Marii reîncărcări »

Un alt cercetător și filozof cunoscut, Alexandr Dughin, a rezumat astfel: «Globaliștii și-au proclamat deschis scopul — lichidarea omenirii prin transformarea oamenilor în cyborgi supuși Guvernului mondial. Întreaga omenire normală s-a răsculat împotriva acestor planuri ». Dughin numește asta «Marea trezire». În opinia filozofului, principalul ei pol, forța motrice este Rusia în frunte cu Putin. Celălalt pol – America lui Trump – deocamdată este perdant, însă luptele principale încă urmează. Și mai există partea sănătoasă a popoarelor europene, China, lumea islamică, India, Africa, care nu-i acceptă pe globaliști.

Dughin amintește, că în a.2020 la forumul din Davos fondatorul acestuia Klaus Schwab și Prințul Charles au proclamat noul curs al omenirii Great Reset, «Marea reîncărcare». Planul sonorizat de Prințul Charles conține 5 puncte:

1. Capturarea imaginației omenirii (căci schimbările au loc doar dacă oamenii le doresc cu adevărat);

2. Refacerea economiei după pandemia Covid-19, după care va începe «dezvoltarea sustenabilă». Trebuie inventate structuri stabile de producere, altele comparativ cu cele care au avut un efect răufăcător asupra mediului ambiant pe planetă;

3. Trecerea la o economie fără utilizarea petrolului la nivel global. Se poate obține printr-o influență critică asupra prețului la petrol în scopul obținerii stabilității pieței;

4. Știința, tehnologiile și inovațiile trebuie să capete un nou impuls de dezvoltare. Omenirea se află în pragul unui efort radical, care va schimba toate închipuirile noastre despre ce este posibil și avantajos în contextul unui viitor stabil;

5. Este necesar să modificăm structura echilibrului investițiilor. Trebuie majorată cota «investițiilor verzi» și create locuri de muncă în domeniul «energiei verzi», a economiei ciclice și a bio-economiei, trebuie dezvoltat bio-turismul și infrastructurile publice «verzi» .

«Termenul«sustenabilă» (sustainable), - explică Dughin, - este conceptul cel mai important al «Clubului Romei» — «dezvoltare sustenabilă ». Această teorie se bazează pe o altă teorie — cea a «limitelor creșterii», conform căreia suprapopularea planetei a atins punctul critic (ceea ce presupune necesitatea reducerii natalității). Faptul că termenul «sustenabilă» este folosit în contextul pandemiei Covid-19, care în opinia unor analiști trebuie să reducă populația, a provocat o reacție semnificativă la nivel mondial. Sensul de bază al «Marii reîncărcări se reduce la: gestionarea conștiinței populației la scară globală, ceea ce stă la baza «cancel culture» — introducerea cenzurii în rețelele controlate de globaliști (punctul 1); trecerea la economia ecologică și renunțarea la structurile industriale ale Modernului (punctele 2 și 5); intrarea omenirii în ordinea economică nr.4 (tema precedentei întrevederi în Davos), adică înlocuirea treptată a forței de muncă cu cyborgi și implementarea Inteligenței Artificiale dezvoltate la scară globală (punctul 3).

Ideea de bază a «Marii reîncărcări» este globalizarea continuă și fortificarea globalismului după un șir de eșecuri: președinția conservatoare a anti-globalistului Trump ».

Descendentul templierilor?

Este evident, că în timpul mandatului președintelui Trump realizarea acestor planuri ar fi fost foarte problematică, mai exact – imposibilă. Scopul principal al celor din spatele culisei mondiale era înlăturarea lui Trump. Acest scop a fost realizat cu succes, pe muchia de cuțit a unui război civil în SUA. Dar de ce-i așa de periculos Trump și cercurile din spatele lui? Îndrăznim să spunem că Trump este o persoană foarte inițiată, pusă pentru a îndeplini o misiune istorică importantă.

Din acest punct de vedere, Trump este apreciat neunivoc și categoric. Unii cercetători îl consideră al doilea președinte, după John Kennedy, care nu face parte din piramida masonică mondială, alții din contra îl acuză de complot masonic ascuns și-l cred figura unui esențial mister inițiatic, o figură dotată cu aura sfințeniei și a mesianismului ascuns. Ce putem spune în acest context? Primul lucru care vine în minte – simbolica masonică a lui Trump! Se știe, că decorul interior al Turnului lui Trump din New York, pe Avenue, 5 este masonic în esență. Pentru înfrumusețarea edificiului și a apartamentului său de la etajul 58 Trump a folosit simboluri profund masonice. Prezintă interes plafonul central, pe care este redat carul lui Phaethon, - cea mai importantă temă simbolică în tradiția masonică. Această temă are o importanță enormă în alchimie, și reprezintă în sine ultima etapă a Marii Lucrări alchimice. Mai este o informație interesantă, care-l privește pe Trump și esența lui sacrală în identificarea anumitor cercuri conspirologice. Conform datelor doctorului în psihologie Valerii Rozanov, Donald Trump este descendentul lui Hugo von Salm, ultimul preceptor al templierilor din comunitatea Glan din Rheinland-Pfasț, Germania.

Apropo, există numeroase imagini ale lui Trump pe însemnele Ordinului Templului, care în prezent se dezvoltă activ în SUA, dat fiind că masoneria americană este în mare măsură produsul lojelor pro-templiere scoțiene, care acum două secole s-au răzvrătit împotriva dominației britanice și împotriva inițierii masonice engleze, împotriva Marelui Ark, a Marei Loje Materne a Marii Britanii. Legătura lui Trump cu tradiția templierilor o confirmă și faptul, că el are sînge de aristocrat scoțian. Pe linie maternă, el ține de familia McLeods, cunoscută grație filmului «Highlander». Prin McLeods el este asociat cu principalele familii scoțiene Sinclair și Bruce. Cunoaștem, că regele Robert Bruce a eliberat Scoția de dominația engleză și de ocupație după bătălia de la Bannckburn, în care armata scoțiană sprijinită de cavaleria templierilor a distrus complet armata englezilor. Zdrobirea englezilor la Bannckburn a asigurat restabilirea independenței Scoției.

Tradiția templierilor în SUA este momentul-cheie în analiza și identificarea situației conspirologice. Numai în SUA există peste 5 mln. de membri ai Societății Jacques Molay, numite așa în cinstea ultimului Mare Maestru al Ordinului templierilor, acuzat de erezie și ars pe rug. Desigur, în realitate acest om a fost nevinovat – la fel ca însuși Ordinul Templierilor, care de unul singur, pînă în a.1291, a menținut ultimele for-posturi ale creștinismului în Palestina.

Acum, cu privire la Societatea Jacques Molay din SUA. Este o organizație para-masonică de inițiere pentru copiii între 12 și 21 de ani, tații cărora fac parte din frăția pietrarilor liberi. Ordinul a fost fondat la Kansas-City, Missouri în a.1919 și imediat a devenit o mișcare internațională de tineret. Din a. 1990 organizația este cunoscută ca «Ordinul internațional de Molay». Astfel, am putea presupune că Donald Trump este motivat de anumite idei și organizații neo-templiere. Ceea ce se manifestă și în faptul, că Trump contribuie activ la reconstruirea Templului lui Solomon din Ierusalim, și se știe ce rol important a jucat simbolul Templului pentru Ordinul Templierilor și săpăturile multianuale, efectuate de ei sub ruinele acestui vechi sanctuar.

Tradițiile americane ale templierilor le vedem în structurile masonice din SUA, în care predomină direcția scoțiană și inițierea scoțiană. Aici accentuăm încă odată proveniența scoțiană a lui Trump.

Cu privire la legăturile masonice ale ex-președintelui american. În a.2016, în cadrul campaniei prezidențiale din SUA, în mass-media au răsunat declarații cum că în spatele lui Trump ar sta elita masoneriei americane. Se știe, că Trump a fost educat în biserica presbiteriană Norman Vincent Piel, care era un mason de gradul 33. Tot el a oficiat ceremonia căsătoriei lui Trump. Scriitorul american Jeff Wilkerson crede că Trump face parte din cercurile superioare ale masoneriei americane, la un nivel necunoscut masonilor simpli. Iată și un fapt interesant. Trump îl admiră pe cel de-al șaptelea președinte american Andrew Jackson, care a fost al șaselea mare mason în statul Tennessee. Apropo, el era democrat, ceea ce într-un fel îl caracterizează pe Trump.

Donald Trump admiră așa de mult imaginea acestui președinte SUA, că a pus portretul acestuia în cabinetul oval din Casa Albă. Prezintă interes faptul că în postură de președinte Jackson s-a manifestat ca politician care se opune capitalului bancar mondial. Conspirologul Benjamin Fulford crede că Trump este figura manifestată a rebeliunii masonice împotriva FRC, iluminaților și a dinastiei Rothschilzilor. E un motiv de cugetare.

În ajunul marii încăierări

Ce concluzii putem face din cele expuse aici? În opinia noastră, Donald Trump este cu adevărat o figură neobișnuită și eminamente mistică. Ceva excepțional pentru viața politică a SUA. Acest om face parte dintr-un șir de societăți secrete profund conspirative, care reprezintă cercurile superioare ale masoneriei scoțiene americane.

Se știe, că în lumea masonilor există o anumită confruntare totală. Există masoneria conservatoare regulată a cercului scoțian, și există loje subversive revoluționare, care tind să reconstruiască lumea noastră.

Masonii conservatori cred că în principiu toate scopurile de bază au fost atinse, în lume s-a instituit ordinea liberal-democrată, deci nu e nimic de îmbunătățit. Scopul acestei masonerii este construirea republicii mondiale a templierilor, în care rolul-cheie va aparține SUA. Masoneria subversivă presupune că lumea trebuie să treacă printr-o epocă de zdruncinări, revoluții, războaie, pandemii, care ar obliga omenirea să accepte dictatura mesianică mondială.

Anume aici se ascunde confruntarea profundă dintre cercurile care stau în spatele ex-președintelui Trump pe de o parte, și Londra cu structurile para-masonice care o reprezintă în SUA, pe de alta. Acești oameni formează ideologia democraților și, în esență, conduc Partidul democrat din SUA.

În încheiere vom menționa, că ex-președintele american Donald Trump într-adevăr este o persoană inițiată la cel mai înalt nivel, dar nu aceasta îl caracterizează definitiv. Principalul e că el este un patriot al țării sale și dorește să salveze marele stat, altă dată hegemon mondial, dar fără a se implica în treburile altor state. Ne amintim chiar că el găsea limbă comună cu Rusia. Ceea ce nu putem spune despre noul președinte Biden. Patriotismul împodobit cumva cu un populism elegant și aplicarea adaptată a valorilor masonice conservative scoțiene – iată esența ideologiei lui Trump. A ideologiei conservatismului american, a ideologiei părinților fondatori, care azi se confruntă cu Londra și agenții ei din SUA și din lume. Viitorul va arăta cine va birui în această confruntare – statul periferic sau ex-președintele Donald Trump și cercurile masonice conservatoare, care stau în spatele lui. Cum se vede, ne aflăm în ajunul Marii Încăierări, care va determina soarta ulterioară a lumii occidentale și poate a întregii civilizații contemporane.

Veaceslav Matveev

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽