COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6867

Soprana cehă Lucy Kankova va vizita Chișinăul

2 sep. 10:30   Afiș
1332 0

Soprana cehă Lucie Kaňková începe un nou sezon la trei teatre naționale din trei țări, inclusiv Republica Moldova și, timp de trei săptămîni, își va cînta cele mai iubite roluri.

La Chișinău va interpreta rolul principal de La Traviata, sub bagheta dirijorului Andriy Yurkevych, pe 5 septembrie, transmite Npo.md cu referire la Ipn.

„Alfredo al meu va fi excelentul tenor spaniol Celso Albelo, student al legendarului Carlo Bergonzi. Cîntă la cele mai renumite teatre de operă din lume, precum MET, Covent Garden și La Scala. Germont va fi marele cîntăreț de bariton Lucian Petrean. Aceasta este o mare motivație. Nu este de mirare că performanța este deja aproape epuizată. Aștept cu nerăbdare vizita mea la Chișinău”, a declarat Lucie Kaňková.

Pe 14 septembrie, soprana va fi în Königin der Nacht la Teatrul Estates din Praga. Ea spune că a trebuit să aștepte aproape un an pentru acest debut la teatru, din cauza restricțiilor pandemice. „Este un început de sezon aglomerat. Călătoresc mult. Săptămîna trecută am interpretat celebra arie a duetelor Die Königin der Nacht și La Traviata la un concert de gală la Odessa la 30 de ani de la independența Ucrainei”, a adăugat ea.

Lucie Kaňková a folosit timpul liber din perioada restricțiilor COVID-19 pentru dezvoltarea ei și a reușit să cîștige mai multe premii la concursurile internaționale de canto. De exemplu, în primăvara anului 2021 a cîștigat competiția mondială de cîntat Nomea și cu șase luni mai devreme a cîștigat premiul publicului în competiția online de canto australian.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽