Oamenii de știință au dezvăluit secretul complimentului perfect

Oamenii de știință au dezvăluit secretul complimentului perfect

Foarte puţini reuşesc să facă uşor cunoştinţă cu o femeie. Pentru a cîștiga atenția celei alese, trebuie manifestat curaj remarcabil și făcut primul pas – apropierea de ea. Aceasta însă este doar o jumătate de cale: ce îi veţi spune necunoscutei?


Cercetătorii de la Universitatea de Electronica şi Tehnică din China au găsit modul corect pentru toţi îndrăgostiţii timizi: în timpul primei discuţii cu fata, apelaţi la metafore.


Complimentele de genul „Ochii dumneavoastră sînt ca roua dimineții” vor fi mai interesante pentru obiectul atenţiei, decît „Buzele dumneavoastră sînt foarte sexuale”. Cu cît vor fi mai poetice expresiile, cu atît sînt mai multe şanse că femeia va aprecia tratarea. În diferite situaţii din perioada curtării, bărbaţilor li se recomandă să apeleze la metafore cît mai frecvent şi cu orice prilej. Atare expresii spun despre „autorii” lor numai lucruri avantajoase: minte creativă, gîndire flexibilă, fantezie. Aceasta cucereşte femeia, sînt siguri savanţii chinezi.


În timpul studiului s-a constatat, de asemenea, că femeia va aprecia neapărat complimentele adresate spiritului ei de gospodină şi inventivităţii în menaj, nu numai exteriorului ei.


Este important de remarcat că eşantionul celor chestionaţi a fost extrem de mic – au participat doar 116 studente chineze. De aceea, rezultatele reflectă mai curînd viziunea chineză asupra complimentelor, menţionează The Independent.


Mai mult de jumătate dintre participante au preferat complimentele ce ţin de atitudinea practică, amicală, respectuoasă faţă de ele. În acest mod, conchid oamenii de ştiinţă, probabil, femeile chineze consideră atitudinea faţă de pereche doar ca amicală şi elogiază căsătoria calmă și măsurată în comparaţie cu rafalele de dragoste pasională.


În orice caz, studiul din China nu trebuie ignorat: pentru bărbaţi este mai bine să se debaraseze de complimentele dubioase de tipul „Aveţi o hartă? M-am rătăcit în ochii dumneavoastră” şi să se înarmeze cu ceva mai original.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load