TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Zelenski inițiază dizolvarea Radei Supreme

Zelenski inițiază dizolvarea Radei Supreme

Președintele nou ales al Ucrainei, Vladimir Zelenski, inițiază dizolvarea Radei Supreme. Despre acest lucru a anunţat, în programul „Dreptul la putere", de la postul de televiziune 1 + 1, consilierul său, Dmitri Razumkov.

„Bineînţeles, el va iniția", a spus consilierul, răspunzînd la întrebarea referitoare la dizolvarea parlamentului de către Zelenski. Potrivit lui, una dintre premisele pentru aceasta este absența unei coaliții în Radă.


În același timp, noul președinte ales este gata să-i ajute pe deputați „să-și îndeplinească în cele din urmă cel puțin unele dintre promisiunile pe care le-au făcut mai devreme", a adăugat Razumkov.

Anterior, Zelenski nu a exclus faptul că va iniția dizolvarea Radei după preluarea mandatului de președinte. De asemenea, el a acuzat deputații că au întîrziat în mod intenţionat timpul necesar depunerii jurămîntului pentru a-l priva de posibilitatea de a realiza alegeri parlamentare anticipate în termene legale – pînă pe 27 mai.

Potrivit legislației din Ucraina, există trei motive pentru inițierea dizolvării Radei – absența unei coaliții în parlament, dacă Rada nu se va întruni pentru şedinţe timp de o lună sau dacă nu poate forma un guvern. Conform constituției, numai președintele poate semna un decret privind dizolvarea parlamentului.

Rada Supremă a Ucrainei a stabilit, joi, inaugurarea lui Zelenski pe 20 mai. Reprezentanţii staffului şefului statului nou ales și-au exprimat speranța că decizia parlamentului privind inaugurarea va contribui la încheierea unei perioade de incertitudine.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load