COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vioară veche de peste 300 de ani, uitată. Cine ar fi plecat cu ea

Vioară veche de peste 300 de ani, uitată. Cine ar fi plecat cu ea

O vioară cu o vechime de 310 ani, care a fost uitată de proprietarul ei într-un tren, a fost furată, potrivit poliţiei britanice.

Stephen Morris a uitat instrumentul care valorează 250.000 de lire sterline într-un tren care mergea către Orpington, cînd a coborît la Penge, în sud-estul Londrei, marţi seară. El a cerut ajutorul publicului, spunînd că pierzînd vioara este ca şi cu “i-ar fi fost tăiat un braţ”.

După ce au fost examinate imaginile pe de camerele de supraveghere, Poliţia Transporturi a transmis că un alt bărbat a luat vioara din tren, cînd părăsea staţia Victoria la ora 11.58 pm şi se apropia de Bromley South, înainte de a se urca într-un alt tren către St. Mary Cray.


Forţele de ordine au făcut publice aceste imagini cu bărbatul bănuit că a luat instrumentul.

Vioara, care datează din 1709, a fost una dintre puţinele realizate de David Tecchler, un cunoscut lutier considerat a fi cel mai bun producător de viori şi violoncele a renumitei Şcoli romane de vioară.

Vioara, recent restaurată, se afla într-o cutie albă. Avea numele Tecchler scris pe ea.

Morris a condus mai multe orchestre britanice şi a cîntat la vioară ca solist alături de Royal Philharmonic Orchestra, BBC Concert Orchestra şi Royal Philharmonic Concert Orchestra şi ca director la Scottish Ensemble şi Locrian Ensemble. El a avut înregistrări şi cu James Brown, Stevie Wonder, David Gilmour şi U2.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load