Vioară veche de peste 300 de ani, uitată. Cine ar fi plecat cu ea

Vioară veche de peste 300 de ani, uitată. Cine ar fi plecat cu ea

O vioară cu o vechime de 310 ani, care a fost uitată de proprietarul ei într-un tren, a fost furată, potrivit poliţiei britanice.


Stephen Morris a uitat instrumentul care valorează 250.000 de lire sterline într-un tren care mergea către Orpington, cînd a coborît la Penge, în sud-estul Londrei, marţi seară. El a cerut ajutorul publicului, spunînd că pierzînd vioara este ca şi cu “i-ar fi fost tăiat un braţ”.


După ce au fost examinate imaginile pe de camerele de supraveghere, Poliţia Transporturi a transmis că un alt bărbat a luat vioara din tren, cînd părăsea staţia Victoria la ora 11.58 pm şi se apropia de Bromley South, înainte de a se urca într-un alt tren către St. Mary Cray.


Forţele de ordine au făcut publice aceste imagini cu bărbatul bănuit că a luat instrumentul.


Vioara, care datează din 1709, a fost una dintre puţinele realizate de David Tecchler, un cunoscut lutier considerat a fi cel mai bun producător de viori şi violoncele a renumitei Şcoli romane de vioară.


Vioara, recent restaurată, se afla într-o cutie albă. Avea numele Tecchler scris pe ea.


Morris a condus mai multe orchestre britanice şi a cîntat la vioară ca solist alături de Royal Philharmonic Orchestra, BBC Concert Orchestra şi Royal Philharmonic Concert Orchestra şi ca director la Scottish Ensemble şi Locrian Ensemble. El a avut înregistrări şi cu James Brown, Stevie Wonder, David Gilmour şi U2.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load