Vînzările dispozitivelor iPhone, în continuă scădere

Vînzările dispozitivelor iPhone, în continuă scădere

În timp ce vînzările dispozitivelor iPhone au scăzut, veniturile companiei Apple au crescut datorită celorlalte divizii ale sale, cum ar fi magazinul său software și serviciul de muzică, potrivit rapoartelor fiscale ale companiei din al treilea trimestru 2019.


Vînzările au crescut cu 1% pînă la 53,8 miliarde de dolari, în timp ce profitul net a scăzut cu 13% pînă la 10 miliarde de dolari, potrivit bbc.com. Rezultatele au bătut estimările Wall Street și acțiunile au cîștigat 3,5% pînă la 216,10 USD în tranzacționarea „after-hours” (după închidere).


Pentru prima dată din 2012, vînzările dispozitivelor iPhone reprezintă mai puțin de jumătate din vînzările totale ale companiei, avînd în vedere că acestea au scăzut cu 741 milioane dolari față de aceeași perioadă a anului trecut. În China, vînzările au scăzut cu 4%, pînă la 9.16 miliarde de dolari, după o scădere de 22% în trimestrul doi. Ratele de schimb au făcut iPhone-ul scump pentru clienții chinezi.


Apple prognozează vînzări cuprinse între 61 și 64 miliarde dolari pentru ultimele trei luni ale exercițiului său financiar.


Veți auzi criticii spunînd adesea că Apple nu a reușit să vină cu ceva interesant încă de la lansarea dispozitivelor iPhone. Și că Tim Cook, cel care a preluat afacerea lui Steve, încă trebuie să vină cu ceva interesant. Dar aceste critici sînt din ce în ce mai neadevărate, cel puțin atunci cînd vine vorba de extinderea interesului companiei către noi domenii de activitate.


Raportul prezentat pentru acest trimestru evidențiază faptul că în ciuda vînzărilor dispozitivelor iPhone care continuă să scadă, veniturile firmei sînt în creștere datorită succesului în plină expansiune cu categoria Wearables (dispozitive de purtat), Home și Accesorii (cum ar fi Apple Watch, în mare parte și AirPods) și creșterea continuă a serviciilor sale (App Store , Apple Pay, Apple TV, Apple Music etc).


Numărul persoanelor care plătesc companiei Apple diferite tipuri de abonament a crescut cu 55% în ultimul an la 420 milioane. Apple se așteaptă ca acest număr să crească destul de mult în următorul an datorită lansării serviciului său TV cu abonament, Apple TV +.


Pe de altă parte deși vînzările au scăzut cu 4% în China, acest fapt este coniderat un lucru bun din perspectiva companiei Apple avînd în vedere previziunile asupra turbulențelor extreme create de războiul comercial SUA-China. Dacă eliminăm iPhone-ul din vînzările către piața chineză, veniturile Apple acolo au crescut cu 17%.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load