Viaţa unei fete de 17 ani, salvată cu ajutorul unei aplicaţii de pe telefonul mobil

Viaţa unei fete de 17 ani, salvată cu ajutorul unei aplicaţii de pe telefonul mobil

Mulţi consideră aplicaţiile care transmit locaţia utilizatorilor invazive, însă în anumite cazuri acestea pot salva vieţi.

Macy Smith, o tînără de 17 ani, a fost salvată cu ajutorul aplicaţiei Find My Friends de la Apple, aceasta putînd fi găsită de părinţii ei după ce aceasta a rămas blocată în maşină după un accident. Aceasta a rezistat timp de şapte ore, pînă cînd părinţii ei au venit să o salveze.

Macy Smith se întorcea acasă cu maşina personală, însă din lipsă de experienţă la volan, aceasta a acvaplanat pe carosabil, iar maşina a ieşit de pe drum, cîzînd de la o înîlţime de 7 metri între copaci, după care s-a rostogolit de trei ori. Aceasta şi-a pierdut cunoştinţa şi a rămas prinsă, fără a mai putea chema ajutor. Din fericire, telefonul său a supravieţuit, iar aplicaţia Find My Friends a transmis locaţia permanent prin internet.

Văzînd că fiica sa nu a ajuns încă acasă, Catrina Cramer Alexander, a verificat pe smartphone unde se află aceasta. Locaţia era raportată din acelaşi punct de cîteva ore deja, iar fiica sa nu răspundea la apeluri şi nici la mesaje. Avînd în vedere că acesta era un comportament neobişnuit pentru fiica sa, aceasta, alături de restul familiei s-au urcat în maşină şi au condus pînă la locul accidentului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load