COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un nou focar de Ebola în Congo

Un nou focar de Ebola în Congo

Cel mai recent focar de Ebola din nord-vestul Republicii Democrate Congo a provocat decesul a 11 persoane de la începutul lunii, au anunţat luni autorităţile citate de agenţia DPA.

De la anunţarea izbucnirii focarului din Mbandaka, în provincia Equateur, au fost înregistrate 14 cazuri confirmate şi 11 decese, se arată într-un comunicat emis de comisia responsabilă de răspuns.

Focarul este o lovitură suplimentară pentru marele stat din centrul Africii, care s-a confruntat cu o epidemie de febră hemoragică periculoasă în regiunea de la frontiera de est începînd din august 2018.

A fost al zecelea astfel de focar, considerat al doilea ca număr de victime. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), peste 2.200 de persoane au murit.


OMS a indicat săptămîna trecută că în focarul din Mbandaka este implicată o tulpină diferită a virusului faţă de cea din estul ţării.

Analiza de secvenţiere genetică realizată de Institutul Naţional de Cercetări Biomedicale (NIBR) a constatat, de asemenea, că virusul este ″diferit de cel precedent care a afectat aceeaşi regiune în 2018″⁣, potrivit OMS. Organizaţia a adăugat că este posibil ca acesta să provină dintr-o sursă animală.

″Ebola este endemică în rezervoarele de animale... aşa că era de aşteptat să apară noi cazuri″⁣, a spus dr. Matshidiso Moeti, director regional al OMS.

De asemenea, Republica Democrată Congo a fost afectată anul trecut de cel mai grav focar de rujeolă din lume şi se luptă în prezent cu pandemia de COVID-19.

Limitarea acestor epidemii este îngreunată de miliţiile care luptă în unele zone ale ţării şi de neîncrederea populaţiei în lucrătorii sanitari trimişi în ajutor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load