COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un elicopter a lovit o clădire din New York, Iranul şi-a sporit producţia de uraniu îmbogăţit

Un elicopter a lovit o clădire din New York, Iranul şi-a sporit producţia de uraniu îmbogăţit

Un elicopter a lovit o clădire din New York

Cel puţin o persoană a decedat după ce un elicopter s-a prăbuşit luni pe acoperişul unei clădiri din cartierul Manhattan, a anunţat Departamentul de Pompieri din New York pe Twitter, potrivit postului Euronews.

Poliţia şi Departamentul de Pompieri din New York au anunţat că un elicopter a lovit o clădire din cartierul Manhattan, a anunţat The New York Times şi CNN.

Potrivit mass-mediei, victima este pilotul elicopterul.

Iniţial, doi oficiali locali au declarat că la bordul elicopterului se afla o persoană, care a fost rănită.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat că este foarte posibil ca pilotul să fi încercat o aterizare de urgenţă pe acoperişul clădirii. În urma impactului s-a produs un incendiu, pe care pompierii au reuşit să îl controleze, a mai spus guvernatorul, citat de CBS.

Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) a confirmat că Iranul şi-a sporit producţia de uraniu îmbogăţit, pe fondul tensiunilor cu SUA


Yukiya Amano, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), a confirmat luni că Iranul a sporit producţia proprie de uraniu îmbogăţit, acţiune anunţată încă de luna trecută de Teheran ca replică la reintroducerea sancţiunilor americane, informează postul BBC News.

Diplomatul japonez, care conduce agenţia ce are inclusiv responsabilitatea de a monitoriza respectarea angajamentelor asumate de Iran în cadrul Acordului nuclear din 2015, a mai afirmat că momentan nu este clar cînd nivelul producţiei ar putea ajunge la limita stabilită de înţelegerea semnată de Teheran şi marile puteri.

Yukiya Amano a îndemnat la dialog pentru reducerea tensiunilor.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia doresc să menţină Acordul nuclear cu Teheranul. În urma reintroducerii sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la aplicarea unor angajamente asumate prin Acordului nuclear în cazul în care marile puteri semnatare nu îşi respectă promisiunile făcute în acord, inclusiv privind eliminarea sancţiunilor economice.

Mai mult, oficiali de la Teheran au comunicat că Iranul ar putea obţine în patru zile uraniu îmbogăţit pînă la un nivel de puritate de 20%.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load