Uimitoarea sală de concerte, construcția căreia a înghițit 850 de milioane de euro (Galerie foto)

Uimitoarea sală de concerte, construcția căreia a înghițit 850 de milioane de euro (Galerie foto)

Cu un an în urmă, la data de 11 ianuarie 2017, s-a deschis o nouă sală de concerte în Hamburg, Germania. Noua construcție seamănă cu o pînză ridicată pe un depozit de cărămizi, înconjurată pe trei laturi de apă.

Depozitul vechi, pe care stă clădirea modernă, a fost odată cel mai mare depozit din port și singurul la care navele puteau fi adocate în mod direct. Depozitul, numit Kaiserspeicher, a fost construit în 1875, dar a fost distrus în cel de-al doilea război mondial. În 1963, ruinele au fost aruncate în aer și un nou depozit a fost construit în locul său. A fost redenumit Kaispeicher. Pînă în anii 1990, Kaispeicher a fost folosit pentru a stoca cacao, tutun și ceai.

Odată cu creșterea traficului de containere, Kaispeicher și-a pierdut importanța și, în cele din urmă, a fost abandonat. La începutul anilor 2000, autoritățile au întreprins un proiect de reamenajare de milioane de dolari în portul Hamburg, transformînd clădirile de cărămidă din secolul al XIX-lea în spații rezidențiale, birouri și comerciale. Arhitecții elvețieni de la firma Herzog & de Meuron au fost angajați să creeze o nouă sală de concerte pe vîrful vechiului Kaispeicher. După zece ani de dezvoltare și peste 850 de milioane de euro cheltuiți, a fost deschis publicului în mod oficial Elbphilharmonie.

Clădirea dispune de trei sali de concerte. Sala Mare de Concert poate găzdui 2100 de iubitori de muzică clasică. Acustica a fost proiectată de renumitul acustician Yasuhisa Toyota, care a instalat aproximativ 10.000 de plăci de gips-carton în mod individual, pentru a dispersa undele de sunet. Apoi, există o Sala de recitaluri destinatămuzicii de cameră și concertelor de jazz. Aceasta poate organiza o audiență de 550 de persoane. Nu în cele din urmă avem și sala Kaistudio are 170 de locuri și este destinată celor mici.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load