Ucraina, chemată să înceteze activitatea site-ului „Mirotvoreţ"

Ucraina, chemată să înceteze activitatea site-ului „Mirotvoreţ"

Guvernul german condamnă site-ul web „Mirotvoreţ” și solicită autorităților ucrainene să ia măsuri pentru sistarea activităţii acestuia. Acest lucru se menţionează în răspunsul guvernului german la solicitarea Partidului de Stînga.


„Pentru guvernul federal, site-ul a reprezentat un subiect de discuție ori de cîte ori există un motiv pentru acest lucru, în special, după ultimele alegeri prezidențiale din Ucraina. Guvernul federal condamnă cu siguranță „Mirotvoreţ” și solicită guvernului ucrainean și autorităților ucrainene să ia măsuri pentru sistarea activităţii acestui site”, se arată în răspuns.


Între timp, potrivit documentului, Germania nu va înceta să finanțeze diverse proiecte de promovare a democrației și a dezvoltării societății civile din Ucraina.


După cum a menţionat, într-un comentariu pentru RT, unul dintre autorii interpelării, Andriy Khunko, deputatul Partidului de Stînga, dacă guvernul federal vrea să ajute democrația în Ucraina, ar trebui să solicite lui Arsen Avakov, șeful Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, să inițieze urmărirea penală a administratorilor site-ului.


„Știu că, din păcate, agențiile guvernamentale ucrainene folosesc în mod activ site-ul „Mirotvoreţ”. Dacă guvernul federal dorește cu adevărat să ajute democrația în Ucraina, atunci trebuie să ceară ministrului afacerilor interne, Avakov, să înceapă urmărirea penală a administratorilor „Mirotvoreţ”-ului. Acesta este un instrument de intimidare a întregului popor ucrainean și o relicvă teribilă a epocii Poroșenko”, a subliniat el.


De asemenea, Hunko a menționat că un număr de cetățeni germani, inclusiv el însuși, au fost incluși în baza „Mirotvoreţ”.


„Mai mulți cetățeni germani, de la jurnaliști critici pînă la fostul cancelar al Germaniei Gerhard Schroeder, au fost incluși în baza „Mirotvoreţ”. Au justificat-o în diferite moduri: ar putea fi o critică a guvernului de la Kiev, o poziție politică cu privire la conflictul din estul Ucrainei sau intrarea ilegală în țară prin intermediul Federației Ruse”, a adăugat Hunko.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load