Trupele militare turce, au declanșat o amplă operațiune anti ISIS

Trupele militare turce, au declanșat o amplă operațiune anti ISIS

Autorităţile turce au întărit luni măsurile de securitate la Ankara şi au declanşat o operaţiune de urmărire împotriva unor presupuşi militanţi ai grupării Stat Islamic (SI), la o zi după o „alertă de securitate” americană, informează mass-media preluate de AFP, conform agerpres.


Doisprezece oameni au fost arestaţi luni şi mandate de arestare au fost emise pentru alte opt persoane în cadrul unei anchete ce vizează SI, a anunţat agenţia de presă Anadolu.


Potrivit cotidianului Hurriyet, aceste arestări au legătură cu anunţul făcut duminică de Ambasada SUA la Ankara cu privire la suspendarea tuturor serviciilor sale pentru public, luni, „din cauza unei alerte de securitate”.


Însă Anadolu, care nu menţionează această alertă americană, informează că operaţiunea era „prevăzută” şi că personale arestate, de „naţionalitate străină”, lucrau la recrutarea de combatanţi pentru SI şi aveau contacte cu „zonele de luptă”.


De asemenea, Guvernoratul Ankarei a publicat luni un comunicat în care anunţa punerea în funcţiune a unor măsuri de securitate întărite, ca urmare a informaţiilor furnizate de americane cu privire la riscul unui atentat.


Turcia a fost vizată în ultimii ani de mai multe atentate sîngeroase, atribuite sau revendicate atît de militanţi kurzi, cît şi de SI.


Ambasada americană la Ankara a fost ţinta unui atentat sinucigaş în 2013, revendicat de o grupare de extrema stîngă. Un gardian turc a fost ucis.


Relaţiile dintre Washington şi Ankara s-au tensionat în ultimele luni, Turcia reproşîndu-le SUA că înarmează principala miliţie kurdă din Siria, Unităţile de Apărare a Poporului (YPG), împotriva căreia Ankara a lansat o ofensivă în enclava Afrine din nord-vestul Siriei.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load