X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Szijjártó: "Trimiterea de trupe NATO în Ucraina amenință cu al treilea război mondial".

26 mar. 23:45   Externe
2562 0

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjártó, a declarat că trimiterea de trupe NATO în Ucraina amenință cu un al treilea război mondial.

Szijjártó, care a vizitat Soci cu o zi înainte, a declarat că Ungaria își va îndemna colegii și aliații să "se abțină de la orice declarații și acțiuni care ar putea aduce mai aproape riscul unui război mondial", potrivit eurointegration.com.ua

"Într-o astfel de situație critică, nu doar acțiunile, ci și cuvintele prezintă o importanță maximă. Prin urmare, cînd vine vorba de posibilitatea de a aduce trupe în Ucraina din partea unor state membre NATO, acest lucru este cu adevărat periculos, deoarece nu dorim să ne confruntăm cu această amenințare. Se apropie riscul teribil de declanșare a celui de-al treilea război mondial", a declarat Szijjártó.

El a spus că există "tot mai mulți oameni" în Europa care sînt înclinați să "se opună acțiunilor care cresc riscul de escaladare".

Anterior, purtătorul de cuvînt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că apariția trupelor NATO pe teritoriul Ucrainei ar duce la un conflict direct între alianță și Federația Rusă și la o escaladare a situației.

15
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?