COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trump trimite trupe federale pentru a potoli protestele

Trump trimite trupe federale pentru a potoli protestele

Donald Trump a ameninţat că va trimite trupe federale care să gestioneze şi să potolească protestele în desfăşurare din America, relatează BBC.

În cursul zilei de luni, Trump a criticat mai multe oraşe conduse de „liberali democraţi”, iar pe lista lui s-au aflat New York şi Chicago. Preşedintele Americii a afirmat că liderii acestor oraşe s-au temut să ia măsuri, transmite mediafax.ro.

„Trimitem trupe federale acolo. Nu putem lăsa oraşele să treacă prin aşa ceva”, a declarat Trump într-o conferinţă de presă.


Trump a menţionat că New York, Chicago, Philadelphia, Detroit, Baltimore şi Oakland au probleme cu protestele violente.

În urmă cu două săptămîni, Trump a trimis agenţi ai trupelor federale şi în Portland. Unii dintre ei foloseau maşini nemarcate şi erau îmbrăcaţi în echipamente militare de camuflaj. Tensiunile dintre ei şi oameni au escaladat, iar liderii locali le-au cerut trupelor să părăsească oraşul.

Oficialii locali din Portland au declarat că trupele trimise în mijlocul protestelor nu fac decît să înrăutăţească situaţia şi i-au cerut lui Trump să scoată agenţii din oraş. Localii l-au acuzat pe liderul Americii că a luat decizia pentru a creşte în sondaje.

„Le este frică de aceşti oameni. Acesta este motivul pentru care nu vor să-i ajutăm. Agenţii trupelor federale au fost acolo trei zile şi chiar au făcut o treabă fantastică într-o perioadă scurtă de timp. Au prins o mulţime de oameni şi i-au băgat la închisoare pe lideri protestelor. Aceştia sînt anarhişti”, a declarat Trump.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load