TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Trump: Iranul nu va avea niciodată arma nucleară

Trump: Iranul nu va avea niciodată arma nucleară

Preşedintele american Donald Trump a reafirmat luni că nu va lăsa Iranul să obţină arma nucleară, a doua zi după anunţul Teheranului că nu va mai respecta nicio limită privind îmbogăţirea uraniului prevăzută în acordul nuclear din 2015, relatează AFP.

„Iranul nu va avea niciodată arma nucleară!”, a postat pe Twitter preşedintele american, care şi-a înmulţit mesajele de ameninţare faţă de Republica Islamică după uciderea, într-un raid american la Bagdad, a generalului iranian Qassem Soleimani, scrie agerpres.ro.


Donald Trump a decis în 2018 retragerea unilaterală a SUA din acordul nuclear iranian încheiat în 2015 între Teheran şi cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU (China, SUA, Franţa, Marea Britanie şi Rusia) plus Germania.

În acest text, care nu mai atîrnă decît de un fir de păr, Iranul accepta să reducă drastic activităţile nucleare, de o manieră care să dovedească că acestea nu au un scop militar, în schimbul ridicării unei părţi a sancţiunilor economice internaţionale care îi asfixiau economia.

Iranul a repetat totuşi încă o dată duminică că este gata, în cazul unei schimbări de politică a Washingtonului, să revină la aplicarea deplină şi integrală a angajamentelor sale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load