Trump a cerut anchetarea unui show televizat

Trump a cerut anchetarea unui show televizat

Preşedintele american Donald Trump are o nouă urgenţă: liderul de la Casa Albă a cerut din nou anchetarea show-ului televizat Saturday Night Live (SNL) difuzat de NBC pentru că a fost luat peste picior, relatează dpa, potrivit agerpres.


„N-am găsit nimic de rîs în show-ul obosit SNL de pe Fake News NBC!”, a asigurat Trump duminică pe Twitter. „Întrebarea este cum îşi continuă Reţelele aceste atacuri antirepublicane nesancţionate? Şi multe alte emisiuni? Foarte necinstit şi trebuie făcute cercetări. Acesta este un adevărat Complot!”, a scris Trump.


Sîmbătă, Alec Baldwin, care îl parodiază de ani la rînd pe actualul preşedinte în emisiunea săptămînală de pe NBC, a ironizat prestaţia lui Trump de la o conferinţă de presă din ajun în cursul căreia a declarat, între altele, că ridicarea unui zid la graniţa de sud a SUA este o „urgenţă”, în pofida statisticilor propriei administraţii care par să-l contrazică.


Actorul a reacţionat cu calm la mesajul lui Trump, replicîndu-i tot pe Twitter: „Trump schelălăie, caravana trece”.


Nu este pentru prima dată cînd Donald Trump sugerează „anchetarea” SNL, care i-a parodiat de altfel pe toţi preşedinţii SUA începînd cu primul său sezon, în 1975. După ce un episod al emisiunii difuzat de Crăciun şi intitulat „It’s a Wonderful Life” (Viaţa e minunată”) a propus o lume în care Trump nu a fost ales preşedinte, actualul lider de la Casa Albă a pus sub semnul întrebării legalitatea reflectării sale „necinstite” în media, folosind şi atunci termenul de „complot”, în contextul în care campania prezidenţială a lui Trump face obiectul unei anchete federale privind un posibil complot ce a implicat şi agenţi străini cu scopul cîştigării alegerilor.


„Atitudinea permanent părtinitoare a unor reţele ca NBC & tonomatele democrate ca SNL este un Adevărat scandal. Mediatizare necinstită şi reclamă pentru democraţi. Ar trebui încercat la tribunal, nu poate fi legal? Doar defăimare şi denigrare! Complot?”, a transmis atunci Trump.


Prietenii lui Trump de la Fox News au încercat, în 2007, să contracareze succesul SNL cu o emisiune intitulată „The 1/2 Hour News Hour” („Ora de ştiri de o jumătate de oră”), care nu a rezistat însă decît patru luni din lipsă de audienţă, aminteşte dpa.


„Media corupte sînt duşmanul poporului!”, a reiterat duminică Trump în mesajul său pe Twitter, cu majuscule şi semnul exclamării.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load