COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trump a anunțat anularea pentru 60 de zile a imigraţiei în SUA

Trump a anunțat anularea pentru 60 de zile a imigraţiei în SUA

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat marţi o "pauză" de 60 de zile a imigraţiei care se va aplica cererilor de rezidenţă permanentă (green card), dar nu şi vizelor temporare de muncă, notează AFP.

"Voi decreta o suspendare temporară a imigraţiei în Statele Unite", a declarat Donald Trump în cursul briefingului cotidian de presă. "Această pauză va fi valabilă pentru o perioadă de 60 de zile", a adăugat el, precizînd că o eventuală prelungire a măsurii va fi examinată la sfîrşitul perioadei în funcţie de condiţiile economice, transmite digi24.ro.

Decretul va fi semnat "probabil" miercuri, a mai spus liderul de la Casa Albă.


"Această pauză a imigraţiei îi va pune pe americanii fără un loc de muncă în prima linie pentru locurile de muncă pe măsură ce America se va redeschide. Ar fi nedrept ca americanii să fie înlocuiţi de o mînă de lucru venită din străinătate", a ţinut el să sublinieze.

"Trebuie să acordăm prioritate muncitorului american", a insistat preşedintele SUA.

Luni seară, Donald Trump a scris un mesaj pe Twitter în care anunţa în termeni foarte vagi suspendarea imigraţiei.

"În lumina atacului din partea Inamicului Invizibil, ca şi a nevoii de a proteja locurile de muncă ale Marilor noştri Cetăţeni Americani, voi semna un Ordin Executiv pentru suspendarea temporară a imigraţiei în Statele Unite', a transmis preşedintele american pe Twitter.

Prima economie a lumii se confruntă cu date de neimaginat în urmă cu cîteva săptămîni: ea numără peste 22 de milioane de noi înscrişi la şomaj.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load