TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Țara unde angajații protestează că li s-a mărit concediul obligatoriu

Țara unde angajații protestează că li s-a mărit concediul obligatoriu

Japonezii sînt nemulțumiți de concediul de 10 zile acordat obligatoriu de autorități. “Nu prea ştiu cu ce să-mi umplu timpul!”

Intrarea într-o nouă eră imperială este întîmpinată cu bucurie în Japonia, însă concediul de 10 zile acordat cu această ocazie tuturor angajaţilor îi nemulţumeşte pe majoritatea japonezilor, arată un sondaj de opinie al cotidianului Asahi.

Tradiţionala “săptămînă de aur” a fost prelungită, iar vacanţa va dura anul acesta din 27 aprilie pînă în 6 mai, inclusiv. Sondajul arată că numai 35% din japonezi sînt satisfăcuţi de această măsură, în timp ce 45% se declară nemulţumiţi, scrie Agerpres.


AFP citează declaraţia unui angajat în domeniul financiar, la Tokyo: “Recunosc că, avînd 10 zile de vacanţă dintr-o dată, nu prea ştiu cu ce să-mi umplu timpul. Aş putea călători, dar va fi plin şi scump peste tot. Probabil că pînă la urmă o să rămîn la părinţi”.

Părerea sa este şi a celor mai mulţi japonezi, care nu sînt obişnuiţi cu concediile lungi. Conform datelor Ministerului Muncii, anul trecut angajaţii şi-au luat în medie doar nouă zile libere din cele 18 la care ar avea dreptul în medie.

Şi cei care vor lucra în perioada de vacanţă sînt îngrijoraţi. O astfel de persoană a explicat pe Twitter: “Pentru părinţii din sectorul serviciilor (de exemplu din restaurante) e o problemă dificilă. Centrele de îngrijire, creşele – totul va fi închis”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load