TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ţara europeană care putea introduce săptămîna de lucru de patru zile

Ţara europeană care putea introduce săptămîna de lucru de patru zile

Noul prim-ministru al Finlandei, Sanna Marin, în vîrstă de 34 de ani, a solicitat introducerea unui program de lucru flexibil în ţară, cu patru zile lucrătoare pe săptămînă, în care angajaţii vor petrece 6 ore la locul de muncă, potrivit Daily Mail.

Sanna Marin este, la 34 de ani, al doilea cel mai tînăr şef de guvern din lume. Aceasta, la rîndul ei părinte, a declarat că scopul modificărilor este de a permite angajaţilor să petreacă mai mult timp cu familia.


„Consider că oamenii merită să stea mai mult timp cu familiile lor, cu cei dragi, ocupîndu-se de hobby-uri şi de alte aspecte ale vieţii, cum ar fi cultura.”

Înainte ca Marin să devină prim-ministru, a ocupat funcţia de ministru al Transporturilor în Finlanda, perioadă în care a susţinut în repetate rînduri că micşorarea orelor petrecute la muncă ar îmbunătăţi raportul şi productivitatea angajaţilor. În prezent, norma de lucru obişnuită a finlandezilor este de opt ore pe zi, cinci zile pe săptămînă.

Propunerea a fost primită cu entuziasm de ministrul educaţiei Li Andersson, liderul Alianţei de Stînga. „Este important să le permiteţi cetăţenilor finlandezi să lucreze mai puţin. Nu este vorba de a guverna într-un stil feminin, ci de a oferi ajutor şi de a ţine promisiunile făcute alegătorilor.”

În Suedia, ţara vecină, în care a fost introdusă în 2015 ziua de lucru de şase ore, rezultatele au arătat că angajaţii erau mai fericiţi şi mai productivi.

Sanna Marin a fost aleasă în funcţia de conducere a guvernului finlandez la începutul lunii decembrie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load