COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ţara care a transformat serialul Game of Thrones într-o nouă atracţie turistică

Ţara care a transformat serialul Game of Thrones într-o nouă atracţie turistică

Serialul, al cărui al optulea şi ultimul sezon a început să fie difuzat din 14 aprilie în 186 de ţări, a atras 120.000 de vizitatori în provincia britanică în 2016, generînd 30 de milioane de lire sterline (35 de milioane de euro) venituri, potrivit biroului de turism.

Un turist din şase merge în irlanda de Nord pentru a vizita locurile de filmare, potrivit estimărilor biroului de turism, scrie news.ro, care citează AFP.

Şi alte locuri europene unde au avut loc filmări la "Game of Thrones", precum defileul Almannagia, un deşert de gheaţă şi de rocă din sudul Islandei, sau alte decoruri naturale din Croaţia, Spania şi Malta au cunoscut în ultimii ani aflux de turişti.

În Irlanda de Nord, de-a lungul ţărmului, zeci de autocare staţionează în parcările din apropierea capitalei Belfast.


"Săptămîna trecută, am avut un autobuz cu 24 de naţionalităţi diferite la bord", a subliniat ghidul Patrick Rogan în faţa intrării peşterii Cushendun, decor pentur o scenă crucială din serial.

"Au fost oameni din Patagonia, Noua Zeelandă, japonia, Rusia, Coreea de Sud şi din ţări europene... asta spune multe", a adăugat el.

Din 2012, angajatorul său, turoperatorul Stones and Thrones, a propus excursii zilnice în afara Belfastului cu ghizi care, în cea mai mare parte au fost figuranţii din serial.

"Game of Thrones" a devenit pentru Irlanda de Nord ceea ce a fost "Stăpînul inelelor" pentru Noua Zeelandă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load