SUA reia negocierile cu Coreea de Nord, averea lui Carlos Ghosn, anchetată

SUA reia negocierile cu Coreea de Nord, averea lui Carlos Ghosn, anchetată

SUA este pregătită să reia negocierile cu Coreea de Nord


Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a declarat duminică că SUA este pregătită să reia negocierile cu Coreea de Nord "la un moment dat", dacă aceasta va da semne că doreşte să discute despre denuclearizare, potrivit Associated Press.


Pompeo a declarat că speră că scrisoarea trimisă recent de preşedintele Donald Trump liderului nord-coreean, Kim Jong Un, "va oferi o bază bună pentru ca noi să începem să continuăm aceste discuţii importante cu nord-coreenii pentru denuclearizarrea peninsulei".


Agenţia de ştiri de stat din Coreea de Nord a descris duminică scrisoarea lui Trump către Kim ca fiind "excelentă" şi a informat că liderul Kim a spus că va "contempla serios" conţinutul, care nu a fost dezvăluit de oficiali din SUA sau nord-coreeni. Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că cei doi lideri au avut o corespondenţă continuă.

Administraţia fiscală franceză a început o anchetă privind averea lui Carlos Ghosn - presă


Administraţia fiscală franceză a început o anchetă amănunţită care vizează averea fostului preşedinte Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a informat duminică cotidianul francez Liberation, care citează mai multe surse, potrivit Reuters.


Ghosn, care deţine cetăţenia franceză, libaneză şi braziliană, se confruntă cu acuzaţii de fraude financiare, pe care le neagă.


El a fost eliberat în aprilie din închisoare în Japonia, pe o cauţiune de 4,5 milioane de dolari.


Cheltuielile suspecte pe care le-a făcut Ghosn cînd s-a aflat la conducerea producătorilor de automobile Renault şi Nissan s-au ridicat la aproximativ 11 milioane de euro, a transmis consiliul de administraţie Renault într-un comunicat emis în 4 iunie.

Aproximativ un sfert de milion de cehi au ieşit în stradă la Praga, cerînd demisia premierului Babis


Aproximativ un sfert de milion de cetăţeni cehi au protestat duminică la Praga pentru a cere demisia primului-ministru Andrej Babis, în cel mai mare miting de nemulţumire publică de la Revoluţia de Catifea din 1989 încoace, care a dus la căderea comunismului, potrivit Reuters.


Mitingul din parcul Letna a fost punctul culminant al unei serii de demonstraţii din ultimele săptămîni împotriva lui Babis, care s-a confruntat cu mai multe anchete privind presupuse fraude şi conflicte de interese, acuzaţii pe care acesta le-a negat în mod vehement.


Organizatorii au declarat că aproximativ 250 000 de persoane au participat la mitingul de duminică. Operatorul de telefonie T-Mobile a anunţat că în urma analizei utilizării reţelei numărul de participanti a fost de peste 258.000. Un purtător de cuvînt al poliţiei a refuzat să ofere o estimare.


Populaţia totală a Republicii Cehe este de 10,7 milioane de locuitori.


Protestatarii au purtat bannere cu mesajele: "Demisionează", "Ne-a ajuns", "Nu vom renunţa la democraţie", iar alţii au fluturat steagurile cehe şi ale UE. Multe familii au adus copii la protest, ceea ce arată că a fost paşnic ca şi alte proteste recente împotriva lui Babis şi a ministrului justiţiei.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load