COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rusia și China vor crea un laborator cosmic

Rusia și China vor crea un laborator cosmic

Oamenii de știință din Rusia și China vor să creeze împreună un laborator în spațiu sub forma unui interferometru gigantic, informează ”Izvestia”.

Specialiștii intenționează să lanseze pe orbită la o înălțime de aproximativ 100 de mii de kilometri trei satelite cu echipament științific. Dispozitivele vor fi conectate între ele cu fascicule laser, care le vor combina într-un singur sistem de măsurare.

Laboratorul va fi utilizat pentru studiile undelor gravitaționale. În același timp, amplasarea sa în spațiu va oferi echipamentului situat în el o sensibilitate și o precizare mai mare decît a celor de la sol, care poate interfera cu zgomote seismice.

După cum se așteaptă, datorită creării laboratorului, oamenii de știință vor putea obține noi informații despre găurile negre și stelele duble. Ăn plus, experții speră să capteze un semnal de la Big Bang, de la care teoretic a început originea Universului.


Conform planului, Laboratorul va fi lansat pe orbită în anul 2034, după ce tehnologia necesară pentru a fi creată va trece testările necesare. În același timp, se așteaptă ca proiectul ruso-chinez să devină principalul concurent al unui proiect similar implementat de către Agenșia Spațială Europeană și NASA-LISA (Laser Interferometer Space Antenna).

Creșterea numărului de dezvoltări interne și a brevetelor de invenție este prevăzută de proiectul național ”Nauka”, care urmează să fie implementat în Rusia pînă în anul 2024. În total pentru punerea sa în aplicare este planificat să fie cheltuit mai mult de 625 miliarde de ruble. El implică, de asemenea, crearea în țară a 15 centre științifico-educaționale de nivel mondial, punerea în funcțiune a unir instalații științifice ale clasei de mega-știință și formarea unui sistem holistic de formare a personalului științific și științifico-pedagogic.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load