Rusia a recunoscut distrugerea completă a „Statului Islamic"

Rusia a recunoscut distrugerea completă a „Statului Islamic"

Organizația teroristă „Statul Islamic" a fost complet distrusă, dar este prea devreme pentru a vorbi despre înfrîngerea terorismului în Siria.


Acest lucru a fost declarat de către șeful Ministerului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, într-un interviu oferit agenției de știri Kuwaiti Kuna. Interviul este, de asemenea, publicat pe pagina oficială a departamentului rus de politică externă, anunță Noi.md cu referire la presa rusă. 


„Mai sînt multe de făcut pentru a neutraliza celulele inactive ale bandelor radicale. În ţară se păstrează focare răzleţe de prezență teroristă", a declarat ministrul.


Lavrov a precizat că se referă la zona de dezescaladare din provincia Idlib, cea mai mare parte fiind controlată de gruparea Hayat Tahrir ash-Sham (creată pe baza Dzhebhat an-Nusra). Turcia ar trebui să joace un rol important în stabilizarea situației, dar, deocamdată, prevederile acordului relevant privind crearea unei zone demilitarizate și retragerea armelor grele și a teroriștilor nu au fost puse în aplicare pe deplin.


„Este important ca, sub pretextul respectării încetării ostilităților convenite cu Turcia, să nu se producă o consolidare de mai departe a prezenței teroriste", a avertizat ministrul de externe.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load