COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 394 554   INFECTAȚI 255 994(+57)   TRATAȚI 248 984     DECESE 6162(+3)   Mai multe detalii
Biden- Putin stiri: 109
Diaspora stiri: 1189
Preşedintele stiri: 2770

Rusia a acuzat SUA că implică alte țări în crearea armelor biologice

11 mai. 08:07   În lume
786 1

Statele Unite ale Americii dezvoltă pentru multe țări planuri individuale de cercetări biologice, a declarat pentru RIA Novosti primul secretar adjunct al Consiliului rus de securitate, Iurii Avereanov.

"În ultimii ani, SUA și aliații săi din NATO au intensificat semnificativ cercetările biologice în multe țări ale lumii. Pentru fiecare țară, SUA dezvoltă planuri individuale de lucru reieșind din necesitățile programelor biologice naționale, în primul rînd în scopuri militare", a spus Avereanov.

Potrivit lui, această activitate este "implementată prin impunerea strictă" a programelor "Parteneriatul global pentru nerăspăîndirea armelor de distrugere în masă", a programelor bilaterale "Angajamente biologice comune" și "Reducerea comună a amenințărilor".

În aprilie, secretarul Consiliului de securitate rus, Nikolai Patrușev, într-un interviu acordat ziarului Kommersant, a declarat că în lume, în special în apropierea granițelor Rusiei și Chinei, cresc ca pe drojdii tot mai multe laboratoare biologice aflate sub control american. Potrivit acestuia, există motive întemeiate să credem că acolo se dezvoltă arme biologice.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ar trebui de deschis secții de votare suplimentare peste hotare?