COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ronaldo, audiat ca martor în afacerea "Football Leaks"

Ronaldo, audiat ca martor în afacerea "Football Leaks"

Starul portughez Cristiano Ronaldo a fost audiat de poliţia din ţara sa, în calitate de martor, la începutul lunii iunie, într-o anchetă vizînd informaţiile aflate la originea afacerii "Football Leaks", a anunţat în acest weekend presa lusitană.

Conform publicaţiei Diario de Noticias, cvintuplul cîştigător al Balonului de Aur a fost auditat ca "martor şi victimă" de către reprezentanţii poliţiei judiciare, care l-au primit "în cea mai mare discreţie", la Lisabona, atunci cînd atacantul lui Juventus Torino s-a aflat în Portugalia pentru a participa la turneul final al Ligii Naţiunilor, cu selecţionata ţării sale.

Cristiano Ronaldo a fost unul dintre principalii vizaţi dezvăluirile "Football Leaks", care au scos la iveală problemele sale cu fiscul spaniol, din perioada petrecută la Real Madrid, dar şi acuzaţiile de viol la adresa sa, venite din Statele Unite.

La originea scandalului declanşat de "Football Leaks" s-a aflat un portughez, Rui Pinto, extrădat în luna martie din Ungaria, la cererea autorităţilor de la Lisabona, care l-au acuzat de tentativă de extorcare în formă agravată şi de furt de date.

Pinto, considerat de autorităţile portugheze un hacker, a obţinut documentele publicate ulterior de un consorţiu european de instituţii mass-media. Multe dintre aceste documente au scos în evidenţă nereguli grave în fotbalul continental - evaziune fiscală, fraudă, corupţie -, pe baza cărora au fost deschise anchete în mai multe ţări vest-europene.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load