România doreşte să completeze escadrila de avione F16

România doreşte să completeze escadrila de avione F16

România mai vrea 40 de avioane F16.


Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a precizat marţi, 20 februarie, într-o conferinţă de presă, că România doreşte să completeze escadrila de F16 cu încă patru aeronave, existînd şi o proiecţie pentru achiziţionarea a încă 36 de aeronave F16.


„Deocamdată este o discuţie pe care o avem cu Forţele Aeriene Române. Noi am dori să completăm în momentul de faţă escadrila pe care o avem de F16 cu încă patru aeronave. Şi (avem – n.r.) încă o proiecţie de încă 36 de aeronave F16 pentru care am solicitat în SUA să ni se comunice dacă există posibilitatea să achiziţionăm de acolo. Deocamdată aşteptăm răspuns pentru că nu te duci să cumperi F16 de pe o zi pe alta. Avem în intenţie achiziţionarea acestor 36 de noi aeronave”, a răspuns Fifor, citat de Mediafax, fiind întrebat în ce stadiu se află negocierile pentru achiziţionarea F16.


Întrebat dacă aceste negocieri sînt în desfăşurare, Fifor a precizat: „Nu este o negociere. Prima dată soliciţi să vezi dacă există aceste aeronave şi, dacă există, care e preţul. Şi după aceea se intră la o negociere, desigur. Aşteptăm răspunsul”.


„Programul este în analiză, în momentul de faţă, la Forţele Navale Române. Se discută despre tipul de submarin pe care să-l putem avea în dotarea forţelor navale. Încă nu avem definitivată această analiză tehnică pe care ne-o dorim. Eu cînd am vorbit de submarine am spus că solicitarea este de a avea în dotare trei submarine. Este un program pe termen mediu şi lung. În opinia noastră ar putea începe după 2020 o astfel de achiziţie, dar totul se face prin dialog competitiv, pentru că ne dorim ca lucrurile să se deruleze cît mai mult în favoarea statului român”, a spus Fifor.


El a arătat că, odată ce analiza tehnică va fi gata, se va proceda ca şi cu orice alt program major de înzestrare, respectiv se va merge în CSAT pentru a obţine aprobarea şi se va solicita, de asemenea, aprobarea Parlamentului .


„Ne interesează foarte mult off setul de la astfel de contracte, cum este de pildă cel de la corvete unde off setul va fi folosit pentru modernizarea fregatelor din dotarea forţelor navale române”, a subliniat Fifor.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load