COVID-19 în MOLDOVA

Reprezentanții ”formatului Normandia” vor discuta despre încălcarea armistițiului în Donbass

Reprezentanții ”formatului Normandia” vor discuta despre încălcarea armistițiului în Donbass

Toți partenerii-cheie ai Ucrainei au fost informați că regimul de încetare a focului a fost încălcat. Reuniunea la nivel de consilieri ai liderilor țărilor formatului Normandia rămîne în vigoare și în cadrul ei va fi pusă în discuție moartea militarilor ucraineni în Donbass.

Despre acest lucru a anunțat luni, 7 septembrie, șeful Ministerului de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleb, la postul de televiziune ICTV.

"La situația actuală, întîlnirea consilierilor rămîne în program, iar Ucraina se pregătește foarte atent. Și, desigur, moartea soldaților noștri va fi una dintre acele probleme care vor fi discutate foarte serios", a declarat ministrul, transmite korrespondent.net


Potrivit lui, ceea ce s-a întîmplat în ultimul timp în estul Ucrainei a fost provocat de începutul campaniei electorale în Ucraina și viitoarele întîlniri ale consilierilor și liderilor "Normandia".

"Am impresia că ieri și astăzi un pas a fost făcut de partidul rus de război armat. Evident că nu este în zadar că acest lucru se întîmplă anume acum. <...> Avem forțe politice care, în cadrul campaniei (electorale - n. r.), orice veste proastă din Est le adaugă puncte", a subliniat Kuleba.

De asemenea, ministrul de Externe a menționat că toți partenerii-cheie ai Ucrainei, care susțin armistițiul, au fost informați că regimul de încetare a focului a fost încălcat și că separatiștii l-au întrerupt.

"Dar deocamdată nu a existat nici o reacție. <...> Sînt convins că, avînd în vedere sensibilitatea situației, aceasta va fi studiată cu atenție în capitalele internaționale și atunci va exista deja un feedback", a conchis ministrul.

Amintim că în Donbas separatiștii au încălcat armistițiul - în apropiere de Pricepilovka pe Lugansk a murit un militar ucrainean, iar un alt soldat a fost rănit în regiunea Krasnogorovka.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load