Procuroroul general îl așteaptă "cu nerăbdare" pe Ianukovici în Ucraina

Procuroroul general îl așteaptă "cu nerăbdare" pe Ianukovici în Ucraina

După ce avocatul fostului preşedinte ucrainean a anunțat că Viktor Ianukovici, ar dori să se întoarcă în Ucraina după plecarea din funcţia de preşedinte a lui Petro Poroşenko şi instalarea noului şef al statului Volodimir Zelenski, apare prima reacție. 


La Kiev, ministrul de interne Iuri Luţenko a salutat intenţia acestuia şi a spus că îl aşteaptă şi i-a pregătit deja cătuşele.


Potrivit lui,în Ucraina, pe Ianukovici îl aşteaptă actul de acuzare pentru împuşcarea manifestanţilor paşnici din Maidan (Nezaliojnosti/Piaţa Independenţei din Kiev) în timpul manifestaţiilor din perioada noiembrie 2013 – februarie 2014.


‘Salut intenţiile lui (Viktor) Ianukovici de a reveni în Ucraina. Aici îl aşteaptă sentinţa pentru înaltă trădare, precum şi rechizitoriul finalizat privind organizarea represaliilor din Maidan. Prin urmare, aşteptăm sosirea lui Ianukovici cu nerăbdare, cu un convoi şi cătuşe’, subliniază Luţenko într-o postare pe Facebook.


În ianuarie 2019, procesul împotriva lui Ianukovici pentru înaltă trădare s-a încheiat la Kiev în absenţa sa, el fiind condamnat la 13 ani de închisoare. Avocaţii lui Ianukovici au contestat verdictul.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load