Schimbarea puterii în Ucraina - o șansă pentru Ianukovici

Schimbarea puterii în Ucraina - o șansă pentru Ianukovici

Fostul președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, vrea să se întoarcă în țara sa după demisia din funcția de președinte al lui Petro Poroșenko. Sentința lui Ianukovici în Rusia este temporară și forțată, a declarat avocatul său, Vitalii Serdyuk, pentru Izvestia.

"Ianukovici intenționează să se întoarcă, iar noi lucrăm asupra acestui lucru din primele zile ale luptei pentru drepturile sale. Ianukovici se află pe teritoriul Federației Ruse temporar și în mod forțat, iar apărarea face totul pentru a-i restabili drepturile și a dovedi că acuzațiile au avut mai degrabă un caracter politic decît legal", a spus avocatul.

Serdyuk a menționat că, după schimbarea puterii de la Kiev, există șansa ca procesul împotriva lui Ianukovici să înceteze să mai fie politizat. Avocatul a subliniat că partea apărătoare va apăra drepturile lui Ianukovici, indiferent de ce poziție va lua în această problemă președintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelenskii.

La 24 ianuarie, Tribunalul Raional din Obolonsky la condamnat pe Ianukovici la 13 ani de închisoare pentru înaltă trădare și "complicitate la desfășurarea unui război agresiv împotriva Ucrainei de către Federația Rusă". În același timp, instanța de judecată l-a declarat pe fostul președinte nevinovat în ceea ce privește acuzațiile de complicitate a uzurpării integrității teritoriale a Ucrainei, ceea ce a dus la moartea oamenilor sau alte consecințe grave.
 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load