TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primele articole de veselă de unică folosință din lume vor fi expuse la Muzeul Britanic

Primele articole de veselă de unică folosință din lume vor fi expuse la Muzeul Britanic

Vineri, Muzeul Britanic va expune boluri de lut din vremea civilizației minoice, care, potrivit cercetărilor arheologice, sînt primele tacîmuri de unică folosință din lume, relatează The Guardian.


Obiecte antice realizate în urmă cu mai bine de trei mii și jumătate de ani au fost descoperite în timpul săpăturilor din Palatul Knossos din insula greacă Creta.


"Lumea ar putea fi surprinsă, aflînd că paharele de unică folosință au apărut pentru prima dată în Antichitate. Celor din civilizația minoică le-a plăcut să organizeze petreceri și sărbători de amploare și, la fel ca mulți din vremea noastră, nu doreau să spele vasele", a spus curatorul expoziției Julia Farley.
Organizatorii speră că expoziția îi va face pe vizitatori să se gîndească la modul de reducere a nivelului de deșeuri. "Astăzi în lume se produc peste 300 de miliarde de pahare de hîrtie în fiecare an.


Civilizația minoică avea proporții infime în comparație cu economia globală de consum pe care o avem acum ”, a subliniat Farley.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load