Ucraina: Prima solicitare în adresa Guvernului făcută de Zelenski, după cîștigarea alegerilor

Ucraina: Prima solicitare în adresa Guvernului făcută de Zelenski, după cîștigarea alegerilor

Președintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut Guvernului și companiei energetice Naftogaz să poarte de urgență negocieri cu Fondul Monetar Internațional, care ar permite micșorarea tarifelor la gaze pentru consumatorii casnici, începînd cu data de 1 mai.

„Să arătăm nu doar în vorbe, ci și în fapte că putem lua decizii în interesul oamenilor”, se spune într-un mesaj pe pagina de Facebook a echipei lui Zelenski, în care se mai afirmă că prețul gazelor pe piața europeană a scăzut în ultimele patru luni. Cererea survine după ce Guvernul și Naftogaz au spus deja că este posibilă o ușoară reducere a tarifelor. FMI ajută Ucraina printr-un program de împrumuturi de aproape 4 miliarde de dolari și spune că tarifele trebuie să fie la nivelul pieței, ele fiind majorate în acest scop în octombrie trecut.

FMI nu a comentat deocamdată cererea de micșorare adresată de Zelenski. Acesta a obținut o victorie categorică la alegerile prezidențiale ucrainene de pe 21 aprilie, dar încă nu a depus jurămîntul și nici nu dispune deocamdată de o fracțiune parlamentară care să-i sprijine politicile.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load