Prima reacție dură din partea Rusiei după declarația lui Candu: Riscați să pierdeți și....

Prima reacție dură din partea Rusiei după declarația lui Candu: Riscați să pierdeți și....

Senatorul rus Alexei Pușkov a comentat intenția Moldovei de a "factura" Moscova pentru "ocupația" Transnistriei, numind-o încercare care este condamnă la eșec.

""În Moldova doresc să obțină miliarde din partea Rusiei pentru mitul privind ocupația transnistreană? Logica tipică a paraziților este să inventeze o scuză și să strige "da bani "!" Încercările sînt sortite eșecului. Nici măcar nu vă gîndiți. Deci, în general, puteți pierde piața rusă și să rămîneți fără nimic ", a scris el pe o pagină de pe Twitter.

Anterior, președintele Parlamentului Andrian Candu a spus că "intenționeăm să angajăm o companie juridică internațională care să estimeze valoarea pagubelor de pe urma prezenței Rusie în raioanele din stînga Nistrului pe parcursul a 25 de ani, într-un interviu acordat publicației din Letonia „Latvijas Avize”.

„Rusia a încălcat dreptul internațional. Noi intenționăm să angajăm o companie juridică internațională care să estimeze costurile aduse de prezența Rusiei în Transnistria. Suma va fi de ordinul miliardelor de dolari. Contingentul militar rus reprezintă o amenințare la adresa securității Republicii Moldova, deoarece este o prezență militară ilegală, la fel ca cea din Abhazia, Osetia de Nord și în Estul Ucrainei”, a declarat Candu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load