COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Premierul croat refuză să intre în autoizolare

Premierul croat refuză să intre în autoizolare

Premierul croat Andrej Plenkovic a declarat că nu va intra în autoizolare după ce s-a întîlnit cu Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului masculin, care a fost testat marţi pozitiv pentru COVID-19, informează Reuters, citat de agerpres.ro.


Într-un comunicat, Institutul de Sănătate Publică din Croaţia informează că Plenkovic nu va intra în autoizolare pentru că riscul de contaminare este scăzut, dat fiind că el doar s-a întîlnit foarte scurt cu Djokovic şi nu a fost în contact apropiat cu el.

Alţi trei jucători de tenis care au jucat la Adria Tour au fost de asemenea testaţi pozitiv.

Plenkovic a participat la turneul din oraşul Zadar din nordul Croaţiei sîmbătă, cu o zi înainte ca acesta să fie anulat după ce tenismanul Grigor Dimitrov din Bulgaria a anunţat că a fost testat pozitiv pentru noul tip de coronavirus.

Jucătorii croaţi Borna Coric şi Viktor Troicki au fost de asemenea testaţi pozitiv, la fel ca antrenorul de fitness al lui Djokovic, Marco Panichi, şi antrenorul lui Dimitrov, Christian Groh.

Luni, Plenkovic a fost testat negativ pentru COVID-19, însă apelurile din partea unor politicieni ai opoziţiei ca el să intre în autoizolare s-au făcut auzite tot mai insistent marţi, după ce Djokovic, cu care premierul s-a întîlnit scurt, a fost testat pozitiv.

Plenkovic, care s-a aflat în campanie electorală în oraşul Zapresic, dînd mîna şi îmbrăţişîndu-se cu susţinători, a spus că nu este îngrijorat pentru că întîlnirea sa cu Djokovic a durat în jur de trei minute şi nu poate fi descrisă ca un contact apropiat.

"Conform definiţiei de contact apropiat, (pot spune că) acesta nu a fost un contact apropiat şi totul este normal", a declarat Plenkovic.

O înregistrare video îl arată discutând cu Djokovic într-un spaţiu închis şi bătîndu-l pe umăr.

Plenkovic a declarat că politicienii din opoziţie îl vor în izolare pentru a evita confruntarea cu el în dezbaterile televizate pentru alegerile parlamentare din 5 iulie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load