Poroşenko: „Pe 21 aprilie opţiunile sunt: Europa sau Rusia”

Poroşenko: „Pe 21 aprilie opţiunile sunt: Europa sau Rusia”

Preşedintele Ucrainei şi candidat pentru un nou mandat, Petro Poroşenko, a spus sîmbătă că în turul doi al scrutinului prezidenţial, în care se va confrunta cu actorul de comedie Vladimir Zelenski, ucrainenii vor avea de ales între Europa şi Rusia.

„Pe 21 aprilie opţiunile sînt: Europa sau Rusia”, a subliniat actualul preşedinte într-o înregistrare video postată pe Facebook. Ucraina, mai spune Poroşenko în mesajul său, are nevoie de „un preşedinte puternic, un comandant suprem puternic, nu de unul slab”.

„Putem avansa rapid către Europa liberă, dar de asemenea putem să ne întoarcem şi mai rapid către jugul Rusiei imperialiste. „Acesta este pericolul”, afirmă el în continuare. Dar admite că mulţi sînt împotriva lui pe reţelele de socializare, în emisiunile televizate şi de asemenea la urne, unde în primul tur al alegerilor, deşi s-a clasat pe locul doi, a obţinut numai 15,95% din voturi, puţin mai mult de jumătate din procentul de 30,24% al lui Zelenski.

Anterior, el a acceptat provocarea lansată de contracandidatul său ca dezbaterea lor finală de dinaintea turului doi să se desfăşoare pe stadionul Olimpic din Kiev şi să se supună amîndoi unui examen medical „pentru a dovedi poporului că nu sînt nici alcoolici şi nici toxicomani”. Dar încă nu este clar dacă dezbaterea, preconizată pentru 19 aprilie, chiar va avea loc.

Un novice în politică, actorul de comedie Volodimir Zelenski a fost pînă în prezent cunoscut prin rolurile jucate în emisiuni umoristice şi în filme pentru marele public. El nu a făcut deloc campanie electorală tradiţională, preferînd apariţiile pe scenă cu trupa sa de stand-up comedy şi exprimîndu-se mai mult pe reţelele de socializare decît la televiziune şi în presa scrisă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load