TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Poroşenko: Avem rachete cu rază de acțiune de peste 1.000 de km (VIDEO)

Poroşenko: Avem rachete cu rază de acțiune de peste 1.000 de km (VIDEO)

Ucraina dispune de rachete de croazieră de înaltă precizie cu o rază de acţiune de peste 1.000 de km, care pot transporta o încărcătură de circa 150 de kg, a declarat preşedintele în exerciţiu, Petro Poroşenko, în emisiunea „Svoboda Slova” de pe canalul ICTV.

„Noi dispunem acum de o rachetă, care a fost testată cu succes şi este capabilă să lovească la peste 1.000 de km distanţă. Şi întregul dispozitiv a fost creat de către specialişti ucraineni“, a spus Poroşenko.


Potrivit acestuia, militari ucraineni învață acum să folosească acest tip de arme, deoarece după renunţarea la rachetele de croazieră rămase din epoca sovietică în anii 1990, conform Memorandumului de la Budapesta (1994), au rămas puţini specialişti capabili să opereze astfel de sisteme.

De asemenea, șeful statului susține că Ucraina are acum posibilitatea „să distrugă orice navă pe o rază de 300 de km, care ar îndrăzni să ne atace“, subliniind că dotarea armatei ucrainene cu o astfel de rachetă va spori considerabil capacitatea de apărare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load