COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Peste 2 mii de persoane au ieșit la protest în SUA împotriva carantinei

Peste 2 mii de persoane au ieșit la protest în SUA împotriva carantinei

Mai multe proteste au avut loc în ultimele zile în SUA, protestatarii cerînd ridicarea măsurilor de izolare și revenirea la o viaţă normală, potrivit Fox News.

Nemulţumirile se referă la consecințele economice ale restricțiilor impuse pentru stoparea epidemiei.

Exprimîndu-și nemulțumirea față de măsurile de izolare, cîteva sute de protestatari s-au adunat, între 15 și 18 aprilie, în mai multe state americane, potrivit Fox News, transmite sputnik.md.

În ciuda apelului autorităților, care a îndemnat populaţia să respecte măsurile pentru a nu declanşa un al doilea val de contaminări, au fost organizate manifestații în Kentucky, Maryland, Ohio, Texas și Wisconsin. Cei care se opun restricțiilor impuse pentru stoparea răspîndirii coronavirusului au ieșit în stradă pentru a cere încetarea blocării și revenirea la o viață normală.


Potrivit postului de televiziune, majoritatea protestatarilor sînt din electoratul lui Donald Trump. Printre ei, cîțiva purtau căciuli cu inscripția „Să redăm măreţia Americii!”

Potrivit postului TV, în zilele următoare sînt planificate alte demonstrații, în care cetățenii îşi vor exprima îngrijorările cu privire la impactul economic al măsurilor de izolare.

O acțiune de protest este programată pentru 20 aprilie în Harrisburg, Pennsylvania, la care ar putea participa aproximativ 5.000 de oameni, potrivit organizatorilor.

Situația în SUA

Anterior, președintele american a anunțat un plan de relaxare treptată a măsurilor și de reluare a activităților economice. Autoritățile municipale vor putea să ridice restricţiile în trei etape doar dacă se va înregistra o scădere a cazurilor confirmate de Covid-19 pe parcursul a două săptămîni.

În raportul din 19 aprilie, Universitatea Johns-Hopkins a anunţat peste 735.000 de cazuri de contaminare și peste 39.000 de decese.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load