Parizienii cer un control mai strict asupra trotinetelor electrice

Parizienii cer un control mai strict asupra trotinetelor electrice

Folosirea de trotinetă face parte integrantă din peisajul parizian, însă mulţi locuitori ai capitalei Franţei vor o reglementare mai bună a acestui mod de transport, transmite AFP, citată de Agerpres.


Apărute în urmă cu un an în Paris, serviciile de închiriat trotinete electrice sînt acum peste tot, atît pe străzi cît şi pe trotuare, iar pasiunea pentru aceste vehicule asociate cu copilăria nu se dezminte. Însă din ce în ce mai multe voci se ridică pentru a denunţa pericolul ridicat de utilizarea anarhică a trotinetelor.


Luni seara, reprezentanţii firmelor de închiriat trotinete electrice urmează să se reunească la Primăria din Paris pentru a semna o cartă de bună conduită „pentru utilizarea durabilă” a acestui mod de transport precum şi pentru „respectarea spaţiului public şi a securităţii parizienilor”.


Mai multe oraşe din Europa au adoptat şi ele în ultimele luni măsuri destinate reglementării utilizării trotinetelor electrice. În Barcelona, o destinaţie frecventată de turismul în masă, a interzis complet închirierea de trotinete electrice.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load