COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O întorsătură neașteptată în conflictul SUA-China: O navă de război americană a trecut prin Strâmtoarea Taiwan

O întorsătură neașteptată în conflictul SUA-China: O navă de război americană a trecut prin Strâmtoarea Taiwan

O navă de război americană a navigat spre sud prin strîmtoarea strategică Taiwan, a confirmat vineri Ministerul Apărării Naţionale taiwanez, pe fondul escaladării tensiunilor cu China, informează dpa.

Într-un comunicat transmis reporterilor, ministerul a declarat că forţele armate taiwaneze au monitorizat îndeaproape trecerea navei şi că situaţia a fost normală.

Este a doua oară în această lună cînd o navă de război a Statelor Unite tranzitează Strîmtoarea Taiwan, lată de 180 km şi care separă Taiwanul de China.

Flota SUA din Pacific a postat fotografii vineri pe Facebook arătînd marinari americani la bordul USS Barry care se uită "cum distrugătorul de rachete ghidate al Flotei a 7-a" tranzitează strîmtoarea.

Trecerea navei de război americane prin strîmtoare intervine după ce un portavion chinez, Liaoning, a intrat miercuri în apele din sudul Taiwanului. Armata taiwaneză a publicat joi o fotografie de monitorizare a navei chineze.

La 12 aprilie, Liaoning şi cele cinci nave de escortă ale sale au trecut prin Strîmtoarea Miyako la sud de Japonia şi la est de Taiwan, a declarat agenţia de presă de stat Central News Agency.

De asemenea, între 23 ianuarie şi 10 aprilie, avioane militare chineze au zburat în apropierea spaţiului aerian taiwanez de cel puţin şase ori, potrivit Central News Agency.

Taiwanul are un guvern independent din 1949, însă Beijingul consideră democraţia autoguvernată parte a teritoriului său, notează AGERPRES.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load