TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O companie aeriană din Japonia le oferă pasagerilor să evite locurile lîngă copiii care plîng

O companie aeriană din Japonia le oferă pasagerilor să evite locurile lîngă copiii care plîng

Compania aeriană Japan Airlines (JAL) a lansat o opțiune pentru rezervările online, care le permite pasagerilor să vadă locurile ocupate de copii cu vîrste între 8 zile și 2 ani.


Astfel, ar putea evita să fie aproape de eventualele reprize de plîns ale celor mici, mai ales în timpul zborurilor lungi, scrie The Guardian.


Cum funcționează aplicația Japan Airlines


În momentul în care pasagerii cu copii mici, cu vîrste între 8 zile și 2 ani, rezervă locurile, un simbol special apare imediat pe planul scaunelor, alertînd ceilalți pasageri care urmează să își aleagă locurile.


Totuși, JAL precizează că acest nou instrument nu garantează 100% faptul că pasagerii sunt scutiți de plânsetele unui copil mic, pentru că simbolul nu apare în anumite condiții.


De exemplu, dacă pasagerii își rezervă locurile printr-o terță persoană, dacă fac parte dintr-un grup organizat sau dacă există o schimbare de aeronavă de ultim moment.


Decizia Japan Airlines a provocat controverse


Această decizie a companiei aeriene japoneze nu a primit susținerea totală din partea pasagerilor, comentariile fiind împărțite pe rețelele de socializare.


Dacă unii sunt bucuroși, la gândul că ar putea avea un zbor liniștit, alții fac apel la toleranță față de această situație des întîlnită în timpul călătoriilor cu avionul.


„Mulțumesc pentru faptul că mă anunți unde au de gînd copiii să urle în timpul unui zbor de 13 ore. Acest lucru ar trebui să fie obligatoriu” Mesaj de susținere al unui om de afaceri pentru JAL, pe Twitter:


„Sînt copii, așa cum am fost toți. Trebuie să învățăm să fim toleranți, altfel vom începe să alcătuim planuri de locuri speciale pentru cei care respiră pe gură, pentru bețivi și poate pentru multe alte lucruri”


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load