COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mii de oameni au stat la o masă lungă de 500 de metri, în Cehia. Care e motivul

Mii de oameni au stat la o masă lungă de 500 de metri, în Cehia. Care e motivul

Deși Organizația Mondială a Sănătății avertizează că pandemia de coronavirus nu s-a terminat nici pe departe, mii de cehi au luat parte la o petrecere pentru „a își lua adio” de la coronavirus, scrie BBC.

Mii de oameni au stat la o masă lungă de 500 de metri în Praga, marți, într-o atmosferă de petrecere și distracție. Petrecăreții nu au respectat normele de distanțare socială, ba chiar au încurajat apropierea unii de ceilalți și au împărțit mîncarea și băutura pe care le-au adus de acasă, potrivit digi24.ro.

Organizatorul evenimentului spune că petrecerea a fost posibilă din cauza lipsei turiștilor într-un oraș care, deobicei, este o destinație preferată. Imaginile de la eveniment arată cum oamenii stau aproape unii de ceilalți la masă, beau bere și ascultă muzica unor trubaduri locali.


Masa petrecăreților de la Praga s-a întins 500 de metri, iar oamenii nu au respectat nicio normă de distanțare socială. Foto: Getty Images

„Vrem să sărbătorim finalul crizei coronavirus prin permiterea oamenilor să se întîlnească și să arate că nu le este frică să se întîlnească, că nu le este frică să ia un sendviș de la vecinul lor”, a spus Ondrej Kobza, organizatorul evenimentului.

Una dintre participanți, Galina Khomchenko-Krejcikova, spune că a descoperit evenimentul pe Facebook și s-a hotărît să vină pentru că i s-a părut interesant.

Republica Cehă este una dintre țările care a relaxat mai repede și mai mult restricțiile – săptămîna trecută, guvernul a permis adunările publice de pînă la 1000 de persoane, iar majoritatea spațiilor publice sînt deschise fără limitarea numărului de vizitatori. Cehia a avut aproximativ 12.000 de infectări cu coronavirus, iar 349 de oameni au murit.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load